Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Batalla lamenta la 'deslleialtat' de l'Estat espanyol amb la finalització de la N-145

Albert Batalla lamenta la 'deslleialtat' de l'Estat espanyol amb la finalització de la N-145

El Govern central només preveu 3,3 milions d'€ per a les obres, amb la qual cosa incomplirà la promesa d'enllestir-les a curt termini Foment encara no ha presentat el calendari d'execució que havia demanat el consistori

Indicatius topogràfics per a la reforma de la N-145, a la Seu
Indicatius topogràfics per a la reforma de la N-145, a la Seu
04/04/2012 18:52

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha lamentat la "deslleialtat institucional" del Govern espanyol pel que fa a la finalització de la reforma de la carretera N-145. Els pressupostos de l'Estat per enguany només preveuen 3,3 milions d'euros per al projecte, una quantitat que fa totalment impossible que s'acabi enguany. A la darrera campanya electoral, el PP s'havia compromès a donar "prioritat" a resoldre els actuals problemes en la connexió amb Andorra.

Albert Batalla s'ha mostrat "disgustat" no només per l'ofec econòmic en les obres pendents de la N-145, sinó també pel fet que per ara el Ministeri de Foment ni tan sols s'ha dignat a presentar un calendari d'execució, malgrat que l'Ajuntament l'ha demanat de manera insistent.

Batalla comprèn que els pressupostos venen marcats per l'ajustament econòmic, però creu que aquesta justificació no val per a una obra iniciada el 2009 i que ja s'havia d’haver acabat el juliol de 2011. Un retard que el PP mateix havia criticat des de l'oposició, però que ara continua amb els populars al Govern. A tot plegat, l'alcalde de la Seu hi afegeix el fet que la N-145 "no és una carretera perduda del Pirineu, sinó una connexió internacional entre dos estats".

El consistori també ha lamentat que, en espera de confirmació oficial, els pressupostos estatals ignoren un any més la reclamada rotonda d'accés a Castellciutat, per evitar els habituals accidents al pas de la N-260 pel nucli.

Quantitats insuficients per a les obres pendents al Pirineu

Pel que fa a la resta del Pirineu, els comptes contemplen només 50.000 € per al tram més perillós de l'Eix Pirineu, el Xerallo-Malpàs, 50.000 per al tram Adrall-Canturri, 50.000 més per a la variant de Senterada, 75.000 per a la variant de la Pobla de Segur, 215.000 per al tram Vielha-Les de la N-230 i 815.000 per a pagaments pendents del túnel de Vielha. La xifra més alta són els 2,3 milions per a la variant de Gerri de la Sal.

De fet, a escala general els pressupostos han rebut la crítica generalitzada de tots els partits polítics tret del PP i de bona part de les institucions. Un altre incompliment dels comptes és el que fa referència als diners pendents de la disposició addicional 3a de l'Estatut.

Mostrar formulari de contacte