Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Batalla reclama que es reactivin les obres a la N-145

Albert Batalla reclama que es reactivin les obres a la N-145

L'alcalde urgellenc considera prioritari garantir la seguretat de la via A més de la petició institucional, Batalla creu necessari fer pressió política des de Madrid

Indicatius topogràfics per a la reforma de la N-145, a la Seu
Indicatius topogràfics per a la reforma de la N-145, a la Seu
31/05/2011 12:23

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, sol.licitarà al ministeri de Foment espanyol que reactivi les obres a la carretera N-145. Batalla creu que cal fer pressió institucional, també des d'Andorra, per garantir la seguretat de la via, que actualment no es troba en unes condicions òptimes.

Segons ha manifestat l'alcalde urgellenc, tot i que el compromís del ministre José Blanco és enllestir els treballs abans que s'acabi l'any, la intervenció no avança. "Creiem que hem fer saber que si no continuen les obres l'estat de la carretera és el pitjor de les possibles, ja que el perill per als nombrosos conductors que la utilitzen no serà temporal, sinó estructural", comenta.

La N-145 és el principal nexe d'unió entre l'Estat espanyol i el Principat. Batalla qualifica “d'eix estratègic" el tram viari, no tan sols per al país veí, sinó també per a la comarca de l’Alt Urgell. En aquest sentit, l’alcalde posa en relleu que “no és acceptable que la carretera es quedi a mitges pels riscos que suposa, per exemple, per als transfronterers".

Batalla insta a fer un front comú entre tots els grups municipals contra la mesura, fent pública la situació des dels diferents partits polítics al Congrés dels Diputats.

Foment va anunciar a finals de l'any passat que les principals obres previstes per a les carreteres pirinenques, com ara la N-145 entre la Seu d'Urgell i Andorra, la variant de Gerri de la Sal o l'autovia cap a l'Aran, no s'aturarien tot i la retallada en infraestructures anunciada pel ministre de Foment José Blanco i modificada posteriorment. El subdelegat del govern de l'Estat espanyol a Lleida, José Ángel Flores, explicava que les obres seguirien "amb retards", tanmateix, sense precisar cap data sobre la seva execució.

Mostrar formulari de contacte