Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Batalla, reelegit alcalde de la Seu d'Urgell

Albert Batalla, reelegit alcalde de la Seu d'Urgell

CIU governarà sense majoria absoluta com a llista més votada i amb pactes puntuals Progrés, ERC, PP i ICV es comprometen a fer una oposició constructiva Vuit dels 17 regidors de la nova corporació municipal s'estrenen en el càrrec

Regidors de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell (2011-2015)
Regidors de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell (2011-2015)
11/06/2011 14:28

El cap de llista de Convergència i Unió (CiU), Albert Batalla, ha estat escollit alcalde de la Seu d'Urgell aquest dissabte en la sessió extraordinària de constitució del nou ajuntament urgellenc, sorgit de les eleccions municipals del passat 22 de maig. Batalla ha estat reelegit amb els vuit vots dels regidors de CiU, mentre que els sis regidors del grup del PSC-Progrés han votat el seu cap de llista. Els grups municipals d'ERC, Partit Popular i Iniciativa per Catalunya-Verds, s'han abstingut.

En el ple extraordinari s'ha constituït la nova Corporació Municipal, en què hi estaran representats tots els grups polítics, amb la incorporació de 17 nous regidors i regidores per a la legislatura 2011-2015. A més a més, el consistori urgellenc també ha reconegut públicament els regidors i regidores que han deixat de ser càrrecs electes, als quals se'ls ha lliurat una medalla commemorativa.

Govern sense pacte estable

La nova legislatura s'obre sense una majoria absoluta al govern i amb la necessitat de pactes puntuals. Segons ha indicat Batalla, "la situació general fa preveure una etapa complicada, que s'afrontarà amb un govern municipal fort però coneixedor de la necessitat d'acords i d'un diàleg permanent amb la resta de grups per fer possible una feina intensa i productiva".

L'alcalde urgellenc ha tancat el seu discurs d'investidura esbossant els dos grans objectius del seu equip de govern. D'una banda, ha ressaltat que caldrà lluitar per a la recuperació econòmica de la ciutat, així com per estimular la creació de llocs de treball. D'altra banda, ha manifestat la importància de mantenir i aprofundir en el model de cohesió social i de qualitat de vida de la Seu.

Batalla també ha avançat que el programa de govern de CIU contempla 100 mesures concretes que “van en aquesta direcció”, com seran la construcció del nou CAP, la creació de l'Agència de Promoció econòmica i Desenvolupament local, la nova residència geriàtrica o la implantació del projecte de la biomassa, entre d'altres.

Oposició constructiva

Tots els partits de l'oposició s'han mostrat disposats a col.laborar amb CIU i dur a terme una oposició "constructiva i rigorosa". El portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, ha remarcat que “comencem una nova etapa en què caldrà superar adversitats i això comportarà la necessitat de més diàleg i comunicació entre tots, i més consens que mai”. Ordeig també ha estès la mà a l'equip de govern amb l'objectiu de rellançar la Seu d'Urgell i ajudar-la a sortir de la crisi. Així mateix, considera que la seva tasca es basarà "en la responsabilitat i el sentit comú".

Des d'ERC, Miquel Caminal, ha advocat per fer una oposició "activa", en què s'impulsarà propostes però també es controlarà l'equip de govern. Caminal considera important "no tenir lligams" per poder demostrar que sense governar també es pot fer una bona feina. Caminal s'ha abstingut en la votació d'elecció de l'alcalde en entendre que la pèrdua vots del passat 22 de maig "demostra que cal un canvi de posicionament d'Esquerra a l'Ajuntament de la Seu".

Pere Millàs, del PP, ha reiterat que el seu grup treballarà per fer avançar la ciutat en un moment complicat. "Oferim la nostra col.laboració a l'equip de govern però arribarem a acords també en propostes que, vinguin d'on vinguin, defensin els interessos de la ciutat", ha indicat. I hi ha afegit: "No oferim un xec en blanc a CIU".

Per últim, Antoni Viñals, d'ICV, ha destacat la importància de respectar els drets de les persones i els temes que afecten la ciutadania, com la salut o l'ensenyament. El regidor ecosocialista ha reconegut que malgrat la distància política amb CIU farà una oposició en base als ideals d'una esquerra "plural i progressista", deixant governar "amb tranquil.litat".

Nous regidors al consistori urgellenc

Amb la constitució de la nova corporació municipal de la Seu d'Urgell, han pres possessió del seu càrrec 17 regidors, dels quals 9 s'estrenen al consistori urgellenc: Montse Bonet, Jordi Pallarès, Jordi Martín i Meritxell Planes, de CIU; Paqui Gómez i Ivan Vigo, de Progrés; Pere Millàs, del PP; i Antoni Viñals, d'ICV.

La resta de regidors ja tenen experiència a l'Ajuntament. És el cas d'Albert Batalla, Jesús Fierro, Anna Vives i Lluís Biosca, de CIU; Òscar Ordeig, Conxita Rabassa, Lluís Sànchez i Vicenç Ripoll, de Progrés; i Miquel Caminal, d'ERC.

Reconeixement als regidors que deixen l'Ajuntament

El ple municipal també ha reconegut la tasca feta pels regidors que deixen l'Ajuntament o bé que n'han format part durant la darrera legislatura. En primer lloc, l'exalcalde Jordi Ausàs ha rebut la medalla d'or de la ciutat. Així mateix, s'ha entregat medalles a Miquel Colom, Teresa Casassas, Mireia Pellicer, Jordi Mas Ortega, Amàlia Sanz, Mireia Alba, Anna Gómez, Joan Travé, Santi Mallol, Josep Maria Carles, José Galindo i Patrícia Lanau.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, els ha agraït la seva implicació en el món polític, i ha subratllat el fet que formen part "d'una baula que generació a generació treballa per fer més gran i millor la ciutat".

Mostrar formulari de contacte