Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Pintat accepta la dimissió del ministre de Turisme i Medi Ambient i en reparteix les carteres entre el gabinet actual

Albert Pintat accepta la dimissió del ministre de Turisme i Medi Ambient i en reparteix les carteres entre el gabinet actual

13/12/2007 10:33

El cap de govern d'Andorra, Albert Pintat, ha acceptat la dimissió presentada pel ministre de Turisme, Medi Ambient i Patrimoni Natural, Antoni Puigdellívol. Pintat ha repartit les carteres de Puigdellívol entre dos ministres que ja integren el gabinet actual. Així, el ministre portaveu, de Cultura i Ensenyament Superior, Juli Minoves, afegeix Turisme a les seves carteres actuals, i d'altra banda, el ministre d'Urbanisme i Ordenament Territorial, Xavier Jordana, assumirà les carteres de Medi Ambient i Patrimoni Natural. Pintat ha elogiat la feina feta per Puigdellívol des del seu nomenament, al juny del 2005, i ha admès que la dimissió del ministre ve motivada en part per discrepàncies en la prioritat d'alguns projectes, que ell considerava que havien de tirar endavant de forma prioritària.
Albert Pintat ha manifestat que els dos ministres que han assumit les carteres faran una feina de continuïtat, i en aquest sentit, el cap de govern ha afegit que no hi haurà canvis en les persones que dirigeixen els diferents departaments dels ministeris que ara s'han dividit. Pintat ha explicat que la part més important de la feina encomanada a aquest ministeri ja ha quedat feta i ha assenyalat la inauguració del Centre de Tractament de Residus, la creació de la societat Andorra Turisme, i la resolució del tema dels abocadors de terres, com els projectes més importants que ha encapçalat Puigdellívol, i que segons Pintat, ha complert 'amb escreix'.

Pintat ha explicat que ha decidit partir el ministeri i no assignar una persona nova al capdavant perquè creu que l'equip actual està molt cohesionat i que ja porta un rodatge i un ritme que seria difícil de seguir per una persona externa a l'equip. En aquest sentit, Pintat ha volgut sortir al pas dels rumors que apuntaven que hi havia discrepàncies al si del gabinet ministerial, i ha reiterat que el govern és 'sòlid i cohesionat' i que no hi ha 'desunió'.

El cap de govern ha explicat que hi ha algunes decisions preses pel govern que Puigdellívol no compartia com l'aturada del projecte del desviament de Sant Julià, o la concessió del projecte de l'Arxiu Nacional a l'arquitecte Frank Ghery. Pintat ha argumentat que en el primer cas s'ha aturat el projecte per assegurar-se que es fa la millor feina a nivell mediambiental i en el segon cas, ha explicat que pel govern és molt important la construcció d'un edifici que ha de recollir els documents que conformen la identitat andorrana, i ha afegit que amb el temps s'entendrà la decisió de govern de prioritzar aquest edifici.

Pintat ha argumentat que de vegades es prenen decisions estratègiques per buscar suports en alguns temes, com podrien ser els dels pressupostos, que requereixen que hi hagi 'un canvi d'intensitat, que no de projectes' en alguns temes específics, i en aquest sentit, el cap de govern ha recordat que el pla d'infraestructures és un dels temes que formen part de les negociacions amb el grup parlamentari CDA + Segle 21 per aconseguir el seu suport als pressupostos presentats per govern. En aquest sentit, un dels projectes que formen part del pla d'infraestructures és el del Solà d'Enclar, del qual Puigdellívol era un ferm defensor, segons informa l'ACN.

Albert Pintat ha destacat la 'noblesa i franquesa' del ministre dimissionari' i l'ha qualificat de 'personalitat política d'excepció', i ha afegit que totes les decisions que havia pres Puigdellívol ho havia fet 'amb la plena confiança del cap de govern'.