Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Villaró, guardonat en la 26a edició del Premi Pirene de Periodisme Interpirinenc

Albert Villaró, guardonat en la 26a edició del Premi Pirene de Periodisme Interpirinenc

'La invenció de l'hivern' guanya en temàtica mediambiental. Toni Solanelles i Bru Noya, amb 'Els dies que ETA va atemorir Andorra', i Álvaro Sanz, amb 'Transpirinenca, la gran aventura dels Pirineus', premiats ex aequo en premsa escrita
Lliurats els guardons del Premi Pirene de Periodisme Interpirinenc (Foto: Govern d'Andorra)
01/12/2022 13:50

La ministra de Cultura i Esports d'Andorra, Sílvia Riva, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, han entregat aquest dijous els premis de la 26a edició del premi Pirene de Periodisme Interpirinenc. Enguany s’han presentat un total de 20 treballs, dels quals 17 han participat en la categoria de premsa escrita i 3 en la d'audiovisual de ràdio i televisió. 

Després que l’edició de l’any passat fos gairebé un monogràfic sobre els efectes de la COVID-19, enguany s’ha recuperat els temes propis i variats. D’aquesta manera, en la categoria de premsa escrita, el jurat ha decidit atorgar el premi Pirene de reportatge de premsa escrita ex aequo a dos treballs, que han rebut 1.500 euros cadascun. S'ha guardonat el reportatge ‘Els dies que ETA va atemorir Andorra’, de Toni Solanelles i Bru Noya, publicat a l’Altaveu digital el 13 d’abril del 2022. Els membres del jurat ha valorat l’interès en recrear un episodi molt conegut a l’època en què va succeir, però del qual es tenien pocs detalls, desconeguts actualment per a la ciutadania.

El segon treball guardonat ha estat un reportatge d'Álvaro Sanz, titulat ‘Transpirinenca, la gran aventura dels Pirineus’. El treball ha estat publicat al número 280 de la revista Descobrir Catalunya, d’agost-setembre del 2021, i el jurat n’ha d’estacat l’enfocament original, el tractament profund i molt complet, així com la qualitat fotogràfica.

En relació amb el reportatge que fa especial incidència en la temàtica mediambiental o en la sostenibilitat als Pirineus, el jurat ha decidit atorgar el reconeixement, dotat amb 1.500 euros, a ‘La invenció de l’hivern’, d’Albert Villaró, publicat al número 285 de la revista Descobrir Catalunya, l’hivern del 2021. El jurat ha valorat la qualitat de la narració, a voltes poètica, de diferents aspectes de l’estació hivernal a través dels quatre elements, fent menció a usos i costums d’espais pirinencs i al canvi climàtic.

Finalment, en la categoria de premsa audiovisual, el jurat ha decidit declarar desert el premi Pirene de reportatge, no per la baixa qualitat dels treballs sinó perquè no s'ha trobat una vinculació clara amb l’objecte del premi, el fet diferencial amb el Pirineu.

Jurat

En la XXVI edició del Premi Pirene de Periodisme Interpirinenc el jurat ha estat format per Eduard Comellas, Noemí Rodríguez, Marta Tort i Josep Lluís Trabal. La dotació econòmica dels premis parteix del Departament de Comunicació i del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat per la categoria mediambiental.

Mostrar formulari de contacte