Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Alcaldes i consells comarcals reclamen millores a la línia de tren de Vic-Ripoll-Puigcerdà

Alcaldes i consells comarcals reclamen millores a la línia de tren de Vic-Ripoll-Puigcerdà

29/04/2010 20:14

Els alcaldes i els presidents dels consells comarcals afectats per la línia ferroviària de Puigcerdà a Barcelona han creat una comissió per a reclamar millores i l'arranjament de la línia de tren. Entre d'altres qüestions, demanen el desdoblament del tram Vic-Ripoll-Puigcerdà, la millora en les estacions i la renovació dels combois que recorren la línia.

L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, considera que l'adequació de la línia és "de vital importància" per al desenvolupament econòmic de la zona. Així mateix, ha afegit que els veïns d'aquestes poblacions tenen "els mateixos drets a les comoditats que els de l'àrea metropolitana de Barcelona".

La comissió estarà formada pels alcaldes de Puigcerdà, Alp, Planoles, Campdevànol, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Quirze de Besora, Sant Vicenç de Torelló, Torelló i Manlleu, a més dels presidents dels consells comarcals d'Osona, el Ripollès i la Cerdanya.

Per la seva banda, la Universitat de Vic prepararà un estudi de les millores que necessita la línia ferroviària que uneix Barcelona i Puigcerdà, per tal de fer-lo arribar al Departament d'Obres Públiques, que és la conselleria encarregada del manteniment de la línia. L'objectiu del document serà determinar les necessitats socioeconòmiques de la zona per justificar les millores que es creuen necessàries. Segons ha dit Planella, aquest estudi serà complementari als que ja ha fet la Generalitat "i no serà per confrontar".

Entre les actuacions que es consideren imprescindibles s'inclou l'arranjament de les estacions d'Urx, Alp i Manlleu; l'acabament del desdoblament que va anunciar el Ministeri de Foment a Vic; la construcció del túnel del Figueró; i la realització de l'intercanviador de Torelló, que beneficiaria a la comarca de la Garrotxa.

Per últim, la comissió es reunirà pròximament amb la conselleria d'Obres Públiques per demanar al conseller, Joaquin Nadal, més concreció en l'anunci que va fer uns mesos de la implantació de trens semidirectes a la línia.

Mostrar formulari de contacte