Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Alerta de Protecció Civil per forts vents al Pirineu i Prepirineu

Alerta de Protecció Civil per forts vents al Pirineu i Prepirineu

Les ratxes màximes durant la matinada han estat de 120 Km/h a la Tosa d'Alp (2.485 m), 118 a Salòria (2.451 m) i 108 Km/h a Núria (1.971 m) Nevada i baixada de les temperatures arreu del territori

La Seu - Nevada 05.03.2015
La Seu - Nevada 05.03.2015
05/03/2015 10:24

Protecció Civil de la Generalitat manté en Prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de forts vents que afectaran al terç nord de Catalunya durant el dia d’avui. Es preveu que les ratxes de vent puguin superar els 90 Km/h sobretot a les cotes elevades del Pirineu i Prepirineu. L'episodi s'allargarà fins aquest divendres.

Les ratxes màximes més destacables registrades durant la nit han estat els 120 km/h a la Tosa d’Alp (2.485 m), 118 a Salòria (2.451 m) i 108 km/h a Núria (1.971 m).

El telèfon d’emergències 112 ha rebut des d’ahir a les 13.30 h i fins avui a les 8.30 h 125 trucades relacionades amb vent, la majoria per incidències de trànsit i obstacles a la calçada. També per caiguda d’arbres a zona urbana. Per comarques, el 34% de les trucades al telèfon 112 s’han fet des del Vallès Occidental (43) i s’han fet 10 trucades des de la Cerdanya, Osona i el Barcelonès.

El Servei Català de Trànsit informa que en aquests moments només hi ha una carretera afectada pel vent: des d’ahir al migdia, resta tallada a la circulació la BV-4024 a l’accés a Coll de Pal.

En cas de vent cal reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle i, en el cas d’avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral. Per mantenir-se informat de qualsevol incidència viària ho podeu fer a: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm i al perfil de Twitter @transit.

Extremar la precaució

Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució en els desplaçaments a les zones afectades pel fort vent i que es retirin els objectes no estàtics de balcons i façanes. També cal evitar situar-se a prop d'elements inestables o que puguin caure (murs, tancaments, bastides que es moguin o altres similars) durant l'afectació pel fort vent. Trobareu tots els consells al web interior.gencat.cat/ventades

Nevada i baixada de les temperatures

Segons informa el naturalista Jordi Dalmau, responsable de l'empresa Aubèrria, dels 18,7ºC de màxima de dimarts a la Seu, aquest dimecres se'n van registrar 10 menys. La nevada va començar a la tarda i es va perllongar fins ben entrada la matinada. Ha parat entre les 3 i les 6 hores i ha deixat un màxim de 3 centímetres. El gruix hauria estat superior si no hagués estat per la temperatura positiva.

Mostrar formulari de contacte