Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Alp, Esterri d'Àneu i Vilaller entren al nou programa d'ajuts 'Viure al Poble'

Alp, Esterri d'Àneu i Vilaller entren al nou programa d'ajuts 'Viure al Poble'

29/07/2009 13:49

Els pobles d'Alp, Esterri d'Àneu i Vilaller formen part dels 26 municipis catalans que s'han seleccionat per al nou programa Viure al Poble, que vol finançar equipaments que ajudin els habitants de nuclis de població petits a quedar-s'hi i a fixar població. El pla està finançat en bona part pels fons Feder de la Unió Europea, i serà gestionat pel departament de Governació de la Generalitat.

Concretament, el poble ceretà d'Alp rebrà 483.000 euros per a un projecte de millora urbana i turística i per revitalitzar econòmicament el municipi. Al Pallars Sobirà, Esterri d'Àneu disposarà de 517.000 euros per a la millora de la sostenibilitat del casc antic. I a l'Alta Ribagorça, Vilaller farà una actuació integral de desenvolupament social i econòmic del municipi, amb un pressupost de 530.000 euros.

La Unió Europea aporta 12,5 dels 13 milions d'euros en què està xifrat el pla. Governació es fa càrrec del 5% restant. Els municipis han de presentar projectes amb una despesa mínima de 600.000 euros i màxima de 1.300.000 euros, i s'han de fer càrrec com a mínim de finançar el 45% del cost de l'actuació. En declaracions a l'ACN, el director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, ha explicat que Viure al Poble s'ha inspirat en experiències com la Llei de Barris.

En aquesta primera convocatòria hi han optat fins a 141 municipis. S'ha prioritzat inversions importants en pobles petits, enlloc de dotar de petites quantitats de diners a un nombre major de municipis. El programa tindrà dues convocatòries més, el 2010 i el 2011, amb una inversió prevista total de 30 milions.

Mostrar formulari de contacte