Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Alumnes de les escoles de la Seu i Castellciutat celebren el Dia de l'Arbre

Alumnes de les escoles de la Seu i Castellciutat celebren el Dia de l'Arbre

Cada centre ha plantat un til.ler al Parc del Valira Els nens i nenes també han participat en diversos tallers de natura i han dut a terme un recital de poesia, emmarcat en el Dia Mundial de la Poesia (21 de març)

Dia de l'Arbre 2015
Dia de l'Arbre 2015
20/03/2015 12:25

Uns 200 alumnes de cicle superior de primària (5è i 6è curs) de les escoles Albert Vives, Pau Claris, Castellciutat i el col·legi La Salle han participat al llarg d'aquest matí en la commemoració del Dia de l'Arbre. L'activitat s'emmarca en el Pla Comarcal de Dinàmica Educativa que coordina el Servei Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya, en el qual hi col·laboren l'Arxiu Comarcal, l'Escola de Capacitació Agrària del Pirineu i el Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Els nens i nenes han participat en diverses activitats relacionades amb el medi com un taller de resina d'ametller que ha tingut lloc a les dependències de l'Arxiu Comarcal; jocs relacionats amb la natura, a càrrec de monitors de l'Escola de Capacitació Agrària del Pirineu; i una plantada d'arbres al Parc del Valira, activitat dirigida pel Servei Municipal de Parcs i Jardins.

Prèviament a la jornada d'avui, els alumnes urgellencs, amb el suport del seus mestres, han treballat en el seus respectius centres educatius els dossiers didàctics relacionats amb les activitats en les quals hi han participat activament.

Plantada d'arbres i recital de poemes

A més a més, coincidint que demà dissabte, 21 de març, se celebra el Dia Mundial de la Poesia, els alumnes també han treballat poemes relacionats amb el món de la natura. És per això, que just després de la plantada d'arbres els nens i nenes han regat de manera simbòlica els exemplars recitant tots junts el poema L'arbre solitari, de Joana Raspall.

Cada centre educatiu ha plantat un arbre i se li ha penjat una etiqueta on queda registrat el nom de l'escola, així com el nom botànic i el nom en català de l'espècie plantada. Concretament, entre totes les escoles participants en aquesta jornada commemorativa s'han plantat cinc til·lers de fulla gran, espècie d'arbre autòcton.

L'activitat també ha volgut ser un acte didàctic adreçat als nens i nenes perquè coneguin la missió dels arbres i de la vegetació en general del nostre territori.

Mostrar formulari de contacte