Alumnes de l'INS Joan Brudieu estrenen la tragicomèdia musical 'Aurembiaix. L'última comtessa'
Les representacions es podran veure a la sala d'actes del centre urgellenc aquest divendres (22 h), dissabte (18 i 22h) i diumenge (21.30h). Es tracta d'una recreació històrica realitzada per una vintena d'estudiants de 4t d'ESO
L'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell estrena aquest cap de setmana la tragicomèdia musical Aurembiaix. L'última comtessa, realitzada per alumnat de 4t d'ESO, amb veu i música en directe i un guió original. Les sessions teatrals es podran veure a la sala d'actes del centre educatiu urgellenc el divendres, 17 de juny, a les 22 hores; el dissabte, 18 de juny, a les 18 i les 22 hores, i el diumenge, 19 de juny, a les 21.30 hores.
L'obra, que se centra en els amors i les intrigues al Comtat d'Urgell del segle XII-XIII, és una recreació històrica creada per la professora Montserrat Domingo a través dels llibres La catedral saquejada, de l'historiador urgellenc Carles Gascón, i A la recerca d'Aurembiaix d'Urgell, de Dolors Domingo.
L'argument se situa durant el regnat d’Ermengol VIII i la seva esposa Elvira Núñez de Lara, els quals, pel fet de no tenir descendència, han d’afrontar una sèrie d’esdeveniments que condicionaran la vida al comtat i a la Seu d’Urgell, que fins i tot viu un saqueig terrible. La sort dels comtes canvia quan finalment tenen una filla: Aurembiaix, que tampoc tindrà una vida fàcil, principalment pel fet de ser dona. A la comtessa se li atribueix una relació amb Jaume I, que va ser qui va aconseguir restituir-li els títols i possessions que li havia arrabassat Guerau de Cabrera amb el pretext que com a dona no podia gestionar el comtat.
La tragicomèdia, en què hi intervenen 24 actors i 20 músics, comptarà amb tres moments musicals rellevants, dirigits i creats pel professor Narcís Mellado. El preu de la funció és de 3 euros i l'entrada és oberta a tothom. L'objectiu final és ensenyar música i teatre, a més d'aprofitar l'obra per donar a conèixer la història del comtat d'Urgell i "reivindicar la condició femenina, encarnada en els personatges d'Elvira i Aurembiaix".