Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Alumnes de l'INS Joan Brudieu estrenen la tragicomèdia musical 'Aurembiaix. L'última comtessa'

Alumnes de l'INS Joan Brudieu estrenen la tragicomèdia musical 'Aurembiaix. L'última comtessa'

Les representacions es podran veure a la sala d'actes del centre urgellenc aquest divendres (22 h), dissabte (18 i 22h) i diumenge (21.30h). Es tracta d'una recreació històrica realitzada per una vintena d'estudiants de 4t d'ESO

Cartell de l'obra 'Aurembiaix. L'última comtessa'
Cartell de l'obra 'Aurembiaix. L'última comtessa'
16/06/2016 12:25

L'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell estrena aquest cap de setmana la tragicomèdia musical Aurembiaix. L'última comtessa, realitzada per alumnat de 4t d'ESO, amb veu i música en directe i un guió original. Les sessions teatrals es podran veure a la sala d'actes del centre educatiu urgellenc el divendres, 17 de juny, a les 22 hores; el dissabte, 18 de juny, a les 18 i les 22 hores, i el diumenge, 19 de juny, a les 21.30 hores.

L'obra, que se centra en els amors i les intrigues al Comtat d'Urgell del segle XII-XIII, és una recreació històrica creada per la professora Montserrat Domingo a través dels llibres La catedral saquejada, de l'historiador urgellenc Carles Gascón, i  A la recerca d'Aurembiaix d'Urgell, de Dolors Domingo.

L'argument se situa durant el regnat d’Ermengol VIII i la seva esposa Elvira Núñez de Lara, els quals, pel fet de no tenir descendència, han d’afrontar una sèrie d’esdeveniments que condicionaran la vida al comtat i a la Seu d’Urgell, que fins i tot viu un saqueig terrible. La sort dels comtes canvia quan finalment tenen una filla: Aurembiaix, que tampoc tindrà una vida fàcil, principalment pel fet de ser dona. A la comtessa se li atribueix una relació amb Jaume I, que va ser qui va aconseguir restituir-li els títols i possessions que li havia arrabassat Guerau de Cabrera amb el pretext que com a dona no podia gestionar el comtat.

La tragicomèdia, en què hi intervenen 24 actors i 20 músics, comptarà amb tres moments musicals rellevants, dirigits i creats pel professor Narcís Mellado. El preu de la funció és de 3 euros i l'entrada és oberta a tothom. L'objectiu final és ensenyar música i teatre, a més d'aprofitar l'obra per donar a conèixer la història del comtat d'Urgell i "reivindicar la condició femenina, encarnada en els personatges d'Elvira i Aurembiaix".

Mostrar formulari de contacte