Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Alumnes de medicina i infermeria de la UdL faran les pràctiques a l'Alt Pirineu i Aran

Alumnes de medicina i infermeria de la UdL faran les pràctiques a l'Alt Pirineu i Aran

Als estudiants se'ls facilitarà un habitatge i un mitjà de transport El departament de Salut vol potenciar així les vocacions de metges rurals
Udl - Pràctiques a la Seu
01/06/2009 11:21

Una dotzena d'alumnes d'últim curs de medicina i d'altres d'infermeria de la Universitat de Lleida faran pràctiques cada mes a partir del curs vinent als hospitals i Centre d'Atenció Primària (CAP) de La Seu d'Urgell,Tremp i Vielha. Aquesta ampliació de l'àmbit docent a l'Alt Pirineu i Aran és una acció pionera que es vol estendre a altres territoris.

Aquest divendres a la tarda s'ha signat el conveni d'aquest projecte a Lleida en virtut del qual els ajuntaments, consells comarcals del Pirineu, i el Conselh Generau d'Aran facilitaran habitatge i mitjà de transport als estudiants de medicina i infermeria en pràctiques, per fer front així a les difícils condicions de mobilitat de l'Alt Pirineu i Aran. A l'acte hi ha assistit l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro.

La consellera de Salut, Marina Geli, que ha presidit la signatura del conveni a la Universitat de Lleida, espera que d'aquesta manera surtin més vocacions de metges rurals. La Universitat de Lleida vol que el projecte estigui desenvolupat al 100% el curs vinent.

L'acció és possible arran de l'acord amb el Departament de Salut i l'Àrea Bàsica de Salut de l'Alt Pirineu i Aran. Els ajuntaments de la Seu d'Urgell i Tremp, juntament amb els Consells Comarcals de l'Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Conselh Generau d'Aran, facilitaran un habitatge als estudiants en pràctiques, que en casos de molta distància s'acompanyarà amb un mitjà de transport.

A més, els hospitals i Centres d'Atenció Primària assumiran la manutenció dels alumnes que comptaran amb un tutor al centre d'acollida que supervisarà i garantirà la seva formació. A més, els tutors mantindran un contacte constant amb el centre docent.