Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Alumnes d'Oliana participen en tallers d'educació financera

Alumnes d'Oliana participen en tallers d'educació financera

Experts de l'Institut d'Estudis Financers ensenyen a estudiants de secundària com prendre decisions importants. L'objectiu és millorar els coneixements dels joves en cultura econòmica

Taller d'educació financera a l'Institut Aubenç d'Oliana
Taller d'educació financera a l'Institut Aubenç d'Oliana
09/03/2017 11:45

Estudiants de l'Institut Aubenç d'Oliana han participat aquesta setmana en una sessió del 5è Programa EFEC, uns tallers d’educació financera bàsica adreçats alumnes de 4t d’ESO de les escoles públiques, concertades i privades de Catalunya que ho sol·licitin. El pla l'impulsen l’Institut d’Estudis Financers (IEF) i els departaments d’Ensenyament, de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

La d'aquest dimarts era la primera de les tres sessions previstes aquest dimecres al centre olianès. Les properes seran els dies 4 d'abril, sota el títol 'Finances per a la vida', i el 25 d'abril. Aquesta iniciativa, pionera a l’estat espanyol, s’emmarca en les recomanacions d’organismes internacionals (OCDE), amb la finalitat de dotar la ciutadania de millors competències per poder gestionar i augmentar els estalvis, i evitar així episodis com ara l’endeutament o bé l’exclusió financera.

La peculiaritat del programa és que els tallers són impartits majoritàriament per treballadors voluntaris (professionals del sector financer-econòmic en exercici o jubilats), i que són prèviament formats per l’IEF. En aquesta 5a edició també s’han format més de 100 professors de secundària que tindran l’opció d’impartir directament les classes. En el cas d'Oliana, les ofereix Jordi Martínez, director d'Educació Financera de l'IEF, que ha explicat a RàdioSeu que "el desconeixement del món de les finances és general, i és important explicar-les a alumnes d'ESO abans no hagin de prendre decisions econòmiques importants a la seva vida".

L'EFEC està composat per sis tallers que posen especial èmfasi en l’economia domèstica i la gestió de les finances personals en el dia a dia. Abans de l’inici de cada curs, s’actualitzen els continguts dels tallers amb les aportacions del consell assessor -format per professors de centres públics i concertats que participen-, voluntaris i el Departament d’Ensenyament.

Tallers a més de 300 centres escolars d'arreu de Catalunya

Cada curs són més les escoles i voluntaris que s’adhereixen al programa. Enguany ja té inscrits 320 centres escolars d’arreu del territori. Durant les quatre edicions anteriors, ja s’han impartit 10.300 tallers per a 55.000 alumnes. En les edicions anteriors, totes les parts implicades han valorat molt positivament la iniciativa, fet que anima als responsables a seguir treballant “per oferir una educació financera de més qualitat i adaptada als nous temps”.

Segons les enquestes de l’any passat, un 86,2% dels professors opina que el programa és molt positiu pels alumnes i li dóna una nota de 7 a 10, un 78,24% dels alumnes considera que l’educació financera hauria de formar part del programa de 4t d’ESO, un 95% del professorat dóna molta importància al fet que sigui un voluntari extern del sector financer qui faci el taller a l’escola, i per últim, més del 90% dels centres escolars afirma que el seu centre seguirà participant.

Mostrar formulari de contacte