Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ampliada l'oferta de tallers d'estiu per als joves urgellencs

Ampliada l'oferta de tallers d'estiu per als joves urgellencs

La nova proposta lúdica afegeix un taller de cinema i amplia l'edat d'inscripció als cursos de Cuina, Graffitis i Skate

Tallers per a joves 2016
Tallers per a joves 2016
28/06/2016 11:35

L'oferta de Tallers per a Joves, organitzada per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, s'ha ampliat amb un taller de cinema, que es durà a terme del 18 al 29 de juliol. L'activitat, a càrrec d'Àlex Bertran i d'una durada de 20 hores, consistirà en l'elaboració d'una pel.lícula.

La programació de propostes per als joves també té com a novetat que el curs de cuina dirigit per Judit Carreira ensenyarà els assistents a elaborar Petite Suisse. La franja d'edat per poder prendre part en el taller s'amplia en aquest cas fins als 25 anys. Pel que fa als tallers de Graffitis i d'Skate el topall d'edat passa de 18 a 20 anys.

El programa d’activitats consta de 9 tallers de diferents temàtiques i tipologies pensats per als joves alturgellencs. La regidora de Joventut, Sílvia Iscla, explicava en la presentació de la programació que l'objectiu de la iniciativa és reforçar les opcions lúdiques per a la franja dels 12 al 18 anys i com a resposta a la petició del Consell Municipal de Joves. "Agraïm les diferents propostes i inquietuds que ens han fet arribar els integrants d'aquest organisme", ha indicat Iscla, que també ha animat el jovent a participar en els tallers "per desconnectar i passar un estiu divertit".

Àmplia oferta

La nova oferta per als joves comprèn, a més del taller de cinema, cursos de circ, cuina, jocs de rol, fotografia, skate, DJ, art mural (graffitis) i ball/dansa, que tindran lloc entre els mesos de juliol i agost.

El taller de circ es durà a terme els dies 4, 5 i de juliol (9 hores) i anirà a càrrec de Joan Tono. El preu de la inscripció és de 48 euros. Els joves, de forma lúdica, s’endinsaran en l’aprenentatge del món dels malabars. Alguns dels elements amb els que experimentaran seran les bitlles, els diablons, les xanques o els monocicles, entre d’altres.

Una altra opció serà el taller de cuina, que es farà els dies 13 i 14 de juliol (4 hores) i serà conduït per Judit Carreira. El preu de la inscripció és de 23 euros. L’objectiu principal de la proposta és aprendre les eines necessàries per poder elaborar formatge fresc i mató des de casa utilitzant estris bàsics que podem trobar a l’abast de tothom. A més a més, els productes que s'elaboraran es podran endur a casa.

Pel que fa al taller de DJ, es realitzarà del 18 al 22 de juliol (12 hores i mitja), amb Jordi Gendra. El preu de la inscripció és de 80 euros. Els nois i noies aprendran els recursos necessaris per poder mesclar diferents tipologies musicals i adquiriran les suficients aptituds per convertir-se en un DJ professional.

El taller sobre art mural es farà del 25 al 29 de juliol (10 hores) i anirà a càrrec de David Segura. El preu de la inscripció és de 50 euros. Aquesta és una tècnica molt demanada pels joves, que aprendran diverses nocions d’expressió i creativitat per tal d’endinsar-se en el món dels graffitis.

El taller d'skate es farà del 25 al 29 de juliol (10 hores ) i serà impartit per Xavi Penido. El preu de la inscripció és de 44 euros. La proposta s’adreça a dos públics diferents: per una banda, els que volen iniciar-se a patinar, i per l’altra, també està adreçat a aquells joves que vulguin millorar la seva tècnica. La iniciativa es desenvoluparà a l'Skate Parc situat a l’Horta del Valira, inaugurat fa tot just un any. Aquesta proposta és una manera més de donar a conèixer l'espai i aquesta pràctica esportiva.

El taller dedicat als jocs de rol tindrà lloc del 8 al 12 d’agost (10 hores) i el dirigirà Xavi Socias. El preu de la inscripció és de 61 euros. Els participants es podran traslladar a un món de fantasia mitjançant la imaginació, on a través d’un joc narratiu, s'interpretarà diferents personatges, es viurà experiències i resoldran situacions diverses. Aquest taller és dura a terme en diferents ambients i espais sorprenents del municipi.

El taller de fotografia, els dies 2, 4, 9 i 11 d’agost (8 hores), l'impartirà Ester Collado i ja està complet. La proposta, que és gratuïta, tindrà un enfocament pràctic i es dividirà en tres parts: una primera part on els assistents treballaran i experimentaran tot el que es pot arribar a fer amb la càmera del propi mòbil; una segona, en què es treballarà el retoc d’imatges a través del programa GIMP; i una la tercera en què es descobrirà el funcionament de l’aplicació Instagram. L’objectiu principal d’aquest taller és aprendre a utilitzar d’una manera responsable les eines tecnològiques relacionades amb la fotografia que tenim al nostre abast.

La darrera proposta que es durà a terme aquest estiu serà el taller de dansa, que es realitzarà de l’1 a l’11 d’agost (22 hores i mitja) i anirà a càrrec de Lara Cuadrado i Patrick Sanches. El preu de la inscripció és de 43 euros. Aquest taller que porta per títol ‘Ens movem!’ i permetrà que els joves es moguin a través de diferents estils de ritmes i balls, passant pels estils més moderns com ara el hip-hop, el breakdance o el popping, fins a la dansa clàssica.

Inscripcions

Per participar en qualsevol d’aquests tallers, cal inscriure’s de manera presencial o telemàtica a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, situada al Camí de la Palanca, s/n. Les places són limitades.

Per a més informació es pot trucar al 973 35 56 08 o bé al 607 866 902. També es pot enviar un correu electrònic a

Mostrar formulari de contacte