Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / AND'Art recull a Internet un cens amb els artistes i creadors andorrans

AND'Art recull a Internet un cens amb els artistes i creadors andorrans

Es tracta d'una plataforma per a la difusió dels creadors andorrans a través d'Internet

27/01/2015 17:52

El ministre de Cultura d'Andorra, Albert Esteve, i la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística, Montserrat Planelles, han presentat aquest dimarts el cens d’artistes AND’Art, una plataforma per a la difusió dels creadors andorrans a través d’Internet.

Els màxims responsables de la iniciativa han destacat que la iniciativa ha d’esdevenir un canal que permeti visualitzar la creació cultural andorrana, que faciliti el contacte entre creadors i que ofereixi un instrument de treball i de consulta per a professionals, comissaris i responsables d'institucions nacionals i internacionals.

El cens el formen els creadors i autors que han respost el qüestionari que el Ministeri de Cultura els ha fet arribar al llarg de l’any 2014. En una petita part dels casos, la informació ha estat completada amb consultes directes o utilitzant altres fonts d’informació, però en cap cas s’ha inclòs ningú que no ho hagi sol·licitat.

Projecte viu

AND’Art és un projecte viu, en constant ampliació i revisió en col·laboració amb els artistes. Cadascun és responsable de la seva fitxa, que pot ampliar, modificar o actualitzar sempre que ho consideri necessari i afegir-hi imatges o arxius d’audio. A més, la xarxa permet establir vincles amb les pàgines web d’altres institucions, associacions o dels mateixos creadors.

El cens s’ha dividit en cinc categories: arts plàstiques, lletres, música, arts escèniques i artesania. El ministre de Cultura ha fet una crida als artistes que encara no han aportat les seves dades i informació que han de permetre que el directori passi “de general a exhaustiu”.

Albert Esteve ha explicat que el cens ha permès triar els artistes per a quatre iniciatives culturals diferents, dues de les quals encara no s’han concretat, i ha citat explícitament l’Andorra Shopping Festival i les escultures de l’Hotel Iglú.

Es pot accedir a l’AND’Art a través de l’enllaç: http://www.cultura.ad/and-art

Mostrar formulari de contacte