Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra acceptarà bancs estrangers a partir de l'estiu del 2011

Andorra acceptarà bancs estrangers a partir de l'estiu del 2011

27/05/2010 10:21

El ministre d'Economia del govern d'Andorra, Pere López, ha afirmat que a partir de l'estiu del 2011 ja es podran tornar a trobar entitats financeres estrangeres a Andorra.

Sucursals bancàries que havien operat tradicionalment al Principat van abandonar el país després de l'entrada a la llista de paradisos fiscals de l'OCDE. Segons informa l'ACN, la llei que aprovarà el parlament andorrà obre un nou escenari per tal que aquestes entitats financeres puguin tornar a instal•lar-se al país. La llei possibilitarà la concessió de llicències a bancs i caixes que estiguin participats per capital estranger per sobre del 49% actual.

La Caixa és una de les entitats que havia operat a Andorra, on va funcionar durant anys a través de CaixaBank. Adquirida després per Crèdit Andorrà, amb motiu de la consideració de paradís fiscal, va marxar l'any 2007 del Principat.  Una altra de les entitats que torna podria ser el Banc Sabadell, que ja participa en un 49% del Banc Sabadell Andorrà i que amb la nova llei podria adquirir el 100% de l'entitat.

El ministre d'Economia ha explicat que la llei "s'aprova la setmana vinent" i entrarà en vigor a finals de juny, després hi haurà un període de validació per part de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), entitat que regula l'activitat bancària a Andorra".

Mostrar formulari de contacte