Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra aporta 15.000 euros a la crida d'UNICEF per pal.liar la crisi alimentària al Sahel

Andorra aporta 15.000 euros a la crida d'UNICEF per pal.liar la crisi alimentària al Sahel

01/03/2012 10:03

El Govern d'Andorra ha acordat destinar 15.000 euros a favor d’UNICEF per respondre a la crida d’emergència efectuada arran de la crisi alimentària al Sahel (Burkina Faso, Mali, Mauritània, Níger, Senegal, Txad, Nord de Nigèria i Nord del Camerun).

La crida d’UNICEF a la comunitat internacional s’ha fixat en 67 milions de dòlars, que es destinaran de manera immediata les necessitats alimentàries de les dones i els infants afectats per la crisi alimentària al Sahel durant la primera meitat del 2012. L’acció de l'entitat se centrarà en l’àmbit de la nutrició, la salut, l’aigua, la higiene i el sanejament, la prevenció del VIH, la comunicació pel desenvolupament i altres accions complementàries en els àmbits de l’educació, de la protecció dels infants i de la protecció social.

Els indicadors inicials d’alerta assenyalen que la regió del Sahel viurà aquest any una crisi alimentària que afectarà tots els països de la regió (Burkina Faso, Camerun, Txad, Gàmbia, Mali, Mauritània, Níger, Nigèria i Senegal). Durant el 2011, les pluges esporàdiques, les produccions agrícoles insuficients, l’augment dels preus dels aliments i els efectes de les crisis a la regió han tingut un efecte combinat sobre les població ja molt vulnerables del Sahel. Els darrers informes estimen que més de 10 milions de persones estan en situació d’inseguretat alimentària i que més d’un milió d’infants tenen un alt risc de malnutrició aguda severa.

Mostrar formulari de contacte