Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra aprova el Pla sectorial d'infrastructures culturals

Andorra aprova el Pla sectorial d'infrastructures culturals

24/04/2008 09:53

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dimecres el Pla sectorial d’infrastructures culturals d’àmbit nacional.

Entre altres objectius, aquest pla neix amb la voluntat del Govern de donar un impuls al turisme cultural, un potencial per al desenvolupament d’Andorra. Cal recordar que el 60 % del Producte Interior Brut del Principat es correspon al turisme i al comerç. El turisme cultural té una vessant important dins del desenvolupament estratègic d’Andorra. El pla també analitza en detall la vessant identitària de les infrastructures en el marc andorrà.

El pla nacional d’infrastructures culturals contempla, entre altres els programes de necessitats per dues infrastructures culturals importants: d’una banda, el museu identitari, arxiu i biblioteca nacionals, modelat en els museus de les civilitzacions d’arreu, ubicat en el nou terrenys aportats per la parròquia de la Massana i concebut per l’arquitecte Frank Gehry; i d’altra banda un museu d’àmbit nacional d’art (MNAA) amb els frescos de Santa Coloma, les peces d’art del patrimoni nacional o d’adquisició governamental, i les col·leccions d’art de persones o institucions privades que estableixin convenis amb el Govern en aquest sentit, o d’institucions museístiques estrangeres. Aquesta darrera infrastructura que es troba en la fase inicial de concepció podria gaudir de la ubicació de Santa Coloma o, si s’estima oportú, de la de l’antiga caserna de bombers d’Andorra la Vella, indrets que la reconeguda empresa cultural canadenca Lord Cultural Resources ha jutjat comparables en puntuació i que presenten característiques positives diferents.

D’altra banda, el Govern ha donat llum verda per a l’organització d’una gran exposició permanent de dos anys de durada a l’antiga caserna dels bombers. Englobarà des de la prehistòria fins a l’edat mitja i s’hi exposaran utensilis i artefactes de gran valor dels primers habitants de les valls, així com els frescos de Santa Coloma, la peça central de la mostra, i un recorregut pel romànic andorrà.

Mostrar formulari de contacte