Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra aprova una quota general de 530 autoritzacions de treball

Andorra aprova una quota general de 530 autoritzacions de treball

Es poden lliurar 413 permisos de residència i laborals i 117 de treball fronterer. La xifra global es pot ampliar en un 30 per cent

Frontera del riu Runer (Foto: ACN)
Frontera del riu Runer (Foto: ACN)
29/04/2021 11:35

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el Reglament de la quota general d’autoritzacions de residència i de treball i dels permisos de treball fronterer. Del maig a l’octubre d'enguany es preveuen 530 autoritzacions.

Aquesta xifra representa una reducció de la quota general en relació amb l’any 2019, quan es van aprovar 900 permisos per al mateix període. Tanmateix, l'any passat el contingent va ser de 450 autoritzacions de treball. La quota s'ha fixat tenint en compte la conjuntura laboral a causa de la pandèmia de la COVID-19.

En concret, del total de 530 autoritzacions, se'n poden lliurar 413 de residència i de treball i 117 de treball fronterer. Cal recordar que la xifra global, com és habitual, es pot ampliar en un 30%.

Flexibilització

El reglament aprovat aquest dimecres estableix que les empreses que apliquin una suspensió temporal del contracte de treball o una reducció de jornada laboral no poden sol·licitar cap autorització d’immigració si és per a la mateixa ocupació que la d’un assalariat de l’empresa afectat per alguna d’aquestes mesures. El Servei d’Immigració efectuarà les comprovacions corresponents.

El text també manté les mesures de flexibilització adoptades els darrers anys per als treballadors d'un estat que hagi signat un conveni amb Andorra, ja que no s'exigeix formació ni experiència a aquests treballadors. També en la línia de la flexibilització, s’inclouen mesures per als treballadors que no són membres de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, pel que fa a l'experiència professional.

Mostrar formulari de contacte