Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra rep 30.000 dosis d'AstraZeneca a través del projecte que promou l'arribada de les vacunes a tots els països

Andorra rep 30.000 dosis d'AstraZeneca a través del projecte que promou l'arribada de les vacunes a tots els països

El Principat ha administrat fins ara 9.669 dosis dels diferents vaccins contra la COVID-19

Arribada de les vacunes (Foto: Govern d'Andorra)
Arribada de les vacunes (Foto: Govern d'Andorra)
01/04/2021 14:42

Andorra ha rebut aquest dijous una nova remesa de vacunes contra la COVID-19. Es tracta de 30.000 dosis del vaccí d'Oxford-AstraZeneca que han arribat al país a través del projecte Covax, promogut per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per assolir un accés equitatiu de les vacunes a tot el món. És el primer enviament que arriba a Andorra mitjançant aquest mecanisme.

El govern andorrà va signar l'estiu del 2020 l'acord per formar part del projecte Covax, que assegura mitjançant el sistema de compra GAVI que tots els participants reben les dosis en igualtat de condicions, és a dir amb el mateix preu i temps de distribució. Fins ara, s'han administrat a Andorra 9.669 dosis dels diferents vaccins contra el coronavirus.

Andorra disposa actualment de tres vies per proveir-se de vacunes contra la COVID-19. A més del projecte Covax, el govern andorrà té acords administratius amb Espanya i França per al subministrament i trasllat de vacunes, que s'emmarquen en les vies previstes perquè els estats tercers europeus puguin rebre la vacuna al mateix ritme i de manera coordinada amb la resta d'estats de la Unió Europea.

Mostrar formulari de contacte