Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra retira diferents lots de les lents de contacte en què s'ha detectat residus d'oli de silicona

Andorra retira diferents lots de les lents de contacte en què s'ha detectat residus d'oli de silicona

09/12/2011 18:09

El Ministeri de Salut i Benestar d'Andorra ha tingut coneixement a través de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris de la retirada del mercat de diferents lots de les lents de contacte Avaira Sphere, les quals es comercialitzen sota diferents marques comercials.

Aquestes lents de contacte s’apliquen sobre la còrnia i estan dissenyades per a la correcció de les ametropies, incloent la miopia, hipermetropia i algun tipus d’astigmatisme. Les lents AVAIRA ® SPHERE són d’ús diari amb una vida útil de fins a un mes.

La causa de la retirada és la detecció de residus d’oli de silicona, que pot produir visió borrosa, molèsties, dolor ocular intens o lesions oculars que precisen de tractament mèdic.

L’Àrea de Recursos Sanitaris recomana als consumidors i als establiments que disposin d’alguna unitat d’aquest producte, que no l’utilitzin i que el retirin de la venda. Les persones que tinguin molèsties han de posar-se en contacte amb el seu metge.

La llista completa de lots i marques comercials afectades la podeu consultar al link de la pàgina web del ministeri de Salut i Benestar o a l’establiment habitual on adquireixi aquest producte.

Mostrar formulari de contacte