Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra té 34 casos actius de COVID-19 després que se n'ha detectat cinc més

Andorra té 34 casos actius de COVID-19 després que se n'ha detectat cinc més

Joan Martínez Benazet assegura que el seguiment epidemiològic funciona i demana a la població mantenir les mesures individuals de prevenció. El Govern andorrà crea la seva Comissió de Seguiment Sociosanitari

Roda de premsa de Joan Martínez Benazet (Foto: Govern d'Andorra)
Roda de premsa de Joan Martínez Benazet (Foto: Govern d'Andorra)
22/07/2020 17:52

Andorra té registrats a data d'avui 34 casos actius de coronavirus, després que les darreres hores se n'ha diagnosticat 5 de nous, segons ha informat aquest dimecres en roda de premsa el ministre de Salut del Govern andorrà, Joan Martínez Benazet. Tot i aquesta aparició de nous contagis, Martínez Benazet ha volgut posar en relleu la bona tasca de seguiment epidemiològic i d'estudi dels contactes de tots els casos detectats fins ara.

El titular de Salut ha destacat l'increment de la capacitat diagnòstica d'Andorra davant la COVID-19. Paral·lelament, però, ha recordat novament la importància que tothom segueixi les mesures de protecció individual: distància de seguretat, higiene de mans i ús de la mascareta.

A la mateixa compareixença, el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha anunciat que el Govern ha aprovat el Reglament de creació de la Comissió de Seguiment Sociosanitari, que té l’objectiu de coordinar accions, analitzant la situació relativa a l’evolució de la COVID-19 i la seva afectació als centres sociosanitaris, públics i privats.

La comissió està formada per representants del Govern i de les entitats públiques i privades que desenvolupen activitats o exerceixen serveis per a la gent gran o per a persones amb discapacitat. La voluntat és "fomentar l’intercanvi d’informació", ha dit Filloy.

Presentació del Reglament d'activitats de lleure infantil i juvenil

D'altra banda, el titular d'Afers Socials també ha presentat el Reglament de les activitats de lleure adreçades a infants i adolescents, que el Govern d'Andorra ha aprovat aquest dimecres mateix. L’objectiu és establir uns requisits mínims per dur a terme aquest tipus d’activitats. El nou reglament considera les activitats de lleure com "un canal d’aprenentatge en què s’adquireixen competències i habilitats per al desenvolupament integral". En aquest context, afirmen, els professionals de l’àmbit del lleure "són clau per a l’educació integral dels infants i adolescents".

Víctor Filloy ha detallat que el nou text també defineix els conceptes referents al personal de l’activitat de lleure i l'estructura que han de seguir, amb un responsable, un coordinador, els monitors i els ajudants de monitor.

Mostrar formulari de contacte