Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra Televisió ja es pot veure al Pirineu

Andorra Televisió ja es pot veure al Pirineu

La Generalitat, el Govern del Principat i sis ajuntaments han formalitzat l'acord que ho fa possible El conveni també dóna cobertura institucional a l'emissió dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en territori andorrà

TDT - Signatura conveni Andorra
TDT - Signatura conveni Andorra
25/06/2010 18:19

La Generalitat de Catalunya, el Govern d'Andorra i sis ajuntaments de l'Alt Pirineu han signat un acord en matèria de televisió transfronterera en llengua catalana en virtut del qual aquest divendres s'inicien les emissions d'Andorra Televisió a les comarques de l'Alt Pirineu i es dóna cobertura institucional a l'emissió dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3, Canal 33, 3/24 i Super3) a Andorra.

L'acord garanteix que els continguts dels canals de televisió digital terrestre de la CCMA es puguin distribuir i difondre a Andorra i el govern andorrà es compromet a garantir la distribució i difusió del senyal d'aquests canals per mitjà de la xarxa que utilitza Ràdio Televisió d'Andorra.

El conveni l'han signat el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras; el ministre d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals del Govern d'Andorra, Xavier Espot; l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella; l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit; l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera; l'alcalde del Pont de Suert, Albert Alins, i l'alcalde de Sort, Agustí López.

Andorra utilitzarà el múltiplex de Televisió Digital Terrestre de la Seu d'Urgell, després que els ajuntaments han descartat tirar endavant, de moment, un projecte de televisió local públic.

La signatura d'aquest conveni s'emmarca en la voluntat de la Generalitat de Catalunya de fer possible l'emissió dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a tots els territoris de parla catalana. Actualment, els canals de la Corporació ja es poden veure a les Illes Balears, fruit d'un acord de reciprocitat televisiva entre ambdós governs, i a la Catalunya Nord, com a resposta de la Generalitat a la demanda feta des de diferents institucions, ajuntaments, entitats cíviques i culturals i a particulars d'aquest territori. Properament, també se signarà un acord amb el govern aragonès per normalitzar les emissions de la CCMA a les comarques de la franja de ponent.

El conveni desenvolupa l'Acord cultural i de comunicació signat l'any 2008 entre el Govern d'Andorra i la Generalitat de Catalunya que comprenia, entre d'altres compromisos, el de cooperar en matèria de televisió transfronterera en llengua catalana.

Segons informa l'ACN, el ministre d'Afers Exteriors d'Andorra, Xavier Espot, ha declarat que el document té com a objectiu establir un marc de cooperació que doni 'cobertura institucional' a les emissions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals d'Andorra i, alhora, fer possible l'emissió de TV Andorra a les comarques pirenenques.

Per la seva banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit que aquest conveni millora molt aquest intercanvi d'emissions amb Andorra i els dóna un marc legal 'ferm i sòlid', tant a les emissions de la Televisió Catalana a Andorra com a les emissions de la Televisió d'Andorra a les comarques pirinenques. Tresserras ha afegit que s'estableixen una sèrie de requisits per tal que aquest conveni es pugui renovar automàticament de forma anual.

Mostrar formulari de contacte