Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Àngel Ros, nou primer secretari del PSC a Lleida, l'Alt Pirineu i Aran

Àngel Ros, nou primer secretari del PSC a Lleida, l'Alt Pirineu i Aran

L'alcalde de Lleida ha aconseguit el 72% dels vots enfront el 27% d'Òscar Ordeig La candidatura del portaveu de Progrés a la Seu podria integrar-se a la nova executiva

Ordeig - Ros
Ordeig - Ros
25/02/2012 21:54

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, s'ha convertit en el nou primer secretari del PSC a les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, en el 8è Congrés de la federació socialista. Ros va obtenir el 72% dels vots, amb el suport de 163 delegats. La candidatura de l'urgellenc Òscar Ordeig va aconseguir el 27% dels vots, 62 en total.

Un cop coneguts els resultats, els dos candidats van aparèixer conjuntament per expressar la voluntat d'integració i de treballar per regenerar la formació. Òscar Ordeig ha lamentat la diferència de vots, que atribueix en part a la manca de temps per donar a conèixer més la seva alternativa a nivell mediàtic. En tot cas, Ordeig valora positivament l'experiència i espera que serveixi per impulsar canvis en el PSC.

En aquest sentit, el portaveu de Progrés a l'Ajuntament de la Seu ha reiterat el seu oferiment per integrar-se a la nova exectiva. Òscar Ordeig espera que hi estiguin representats tots els sectors del partit i que el Pirineu hi tingui veu pròpia.

Àngel Ros ha assegurat que el seu nomenament "representarà la renovació del partit a les terres de Lleida". El nou primer secretari creu que "ha guanyat l'apostar pels lideratges socials i per atansar el partit a la societat civil".

El nou paper d'Ordeig

Amb els 62 vots que ha rebut, que corresponen a un 27,3% dels vots, Òscar Ordeig vol ara estudiar com integra el seu equip a la nova executiva. Ara espera d'Àngel Ros una voluntat "d'unió i integració".

Ros ha apostat per "recuperar la credibilitat amb un projecte de país i de pobles, incorporant els joves, i estimant els valors". L'alcalde de Lleida també ha manifestat la seva voluntat de sumar, i ja ha deixat clar, en el discurs com a candidat, la seva voluntat d'incorporar Òscar Ordeig a l'executiva.

Ordeig també ha apostat per recuperar la confiança però ha criticat la manca de lideratges. En aquest punt, ha esmentat l'expresident Pasqual Maragall com a referent.

Mostrar formulari de contacte