Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Àngel Rubio recopila en un llibre les converses del programa de RàdioSeu 'Fem petar la xerrada'

Àngel Rubio recopila en un llibre les converses del programa de RàdioSeu 'Fem petar la xerrada'

El volum ofereix el testimoni de 54 personatges que van passar per aquest espai d'entrevistes
Àngel Rúbio
07/12/2007 10:55

El col.laborador de RàdioSeu Àngel Rubio presentarà pels volts de Nadal el llibre 'Fem petar la xerrada'. El volum es basa en la transcripció de les 54 entrevistes que Rubio va fer fins l'any 2003 al programa homònim de RàdioSeu.

De fet, del llegat d'aquell programa se'n farà dos llibres, amb 27 entrevistes a cadascun. El segon volum sortirà probablement per Sant Jordi. Àngel Rubio creu que els personatges que hi apareixen "són gent molt variada però que tenien alguna cosa interessant, i moltes vegades desconeguda, per explicar". Rubio va decidir fer el llibre perquè considera "que és la millor manera per posar a l’abast de tothom un patrimoni personal, i a la vegada col•lectiu, que corre el perill de quedar oblidat".

La tria de les entrevistes l'ha fet "aleatòriament i per sorteig", tot i que ha volgut que hi sortíssin dos personatges ja desapareguts: Josep Maria Xart i Alfons Carrillo. Aquestes són dues entrevistes que, per Rubio, "tenen un valor simbòlic entranyable".

Les entrevistes també permeten conèixer algunes curiositats. Miquel Mas explica l'anècdota de la primera caixa de Coca-Cola que va arribar a la Seu amb l’Alsina Graells o quan l’Ava Gardner va parar a fer un Martini a l’Hotel Mundial. Tres veïns de Castellciutat expliquen les picabaralles històriques entre el jovent de la Seu i els de Castellciutat. Vicenç Aubet parla dels antics raiers de Nargó. I Jordi Rey recorda que no fa tants anys que el riu Valira era un dels millors rius truiters d’Europa.

Mostrar formulari de contacte