Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Anna Vives i Jesús Fierro continuaran amb dedicació exclusiva a l'Ajuntament de la Seu

Anna Vives i Jesús Fierro continuaran amb dedicació exclusiva a l'Ajuntament de la Seu

L'equip de govern aprova un estalvi de prop de 50.000 euros anuals en retribucions a càrrecs electes L'oposició critica que, malgrat tot, no s'hagin congelat els sous
Ple municipal 06-2011
23/06/2011 12:36

Jesús Fierro, primer tinent d'alcalde, i Anna Vives, segona tinent d'alcalde, continuaran treballant amb dedicació exclusiva a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Així s'ha aprovat aquest dimecres en el plenari municipal, amb 7 vots favorables de CIU, 6 en contra de Progrés i 3 abstencions d'ERC, ICV i PP.

Durant el ple es va donar a conèixer la reducció d'un regidor amb sou municipal en relació amb l'anterior legislatura. Així, l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, va subratllar l'estalvi de 30.000 euros que suposa l'aprimament de l'estructura política "en temps de crisi" i una disminució de la despesa total en retribucions a càrrecs electes de 49.640€.

Els sous aprovats s'han calculat a partir de les recomanacions de l'Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya que especifiquen els barems, així com també la rebaixa recomanada per al compliment del reial decret 8/2010, de 20 de maig, pel qual s'adopten les mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit públic.

El sou del primer tinent d'alcalde serà de 44.573€ bruts a l'any, mentre que el sou de la segona tinent d'alcalde serà de 38.900€ bruts anuals. La reducció de tres a dos sous públics dels membres de l'equip de govern comporta un estalvi, incloent-t’hi els costos empresarials, de 42.380€ anuals.

Per altra banda, el fet de reduir el nombre de tinents d'alcalde respecte l'anterior legislatura, passant de quatre a tres, comporta un estalvi anual de 5.124€. Finalment, reduir una comissió informativa suposa també un estalvi total de 2.137€ anuals en concepte de dietes per assistències. La suma total d'estalvi que comporta els tres conceptes explicats anteriorment és de 49.640€ anuals.

Des de l'equip de govern municipal es vol ressaltar “l'esforç que suposa aquest estalvi, que entenem necessari en el context de crisi econòmica”. Alhora “també es vol constatar la necessitat que en un Ajuntament hi hagi alguns responsables polítics que puguin dedicar-s'hi plenament i, per tant, aparcar per un temps la seva carrera professional per tal de fer un servei públic”.

L'oposició demanava la congelació de sous

Tanmateix, els principals grups de l'oposició, que valoren positivament l'estalvi, lamenten que els sous no s'hagin congelat per donar encara més exemple d'austeritat. Progrés considera que "en un moment econòmic com l'actual, on els sous dels funcionaris s'han reduït i perden poder adquisitiu els treballadors en general, els responsables polítics han de marcar pautes de contenció". El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig assegura que no es pot augmentar el sou de la regidora i tinent d'Alcalde Anna Vives en un 11%.

Miquel Caminal, d'ERC, també va subratllar durant el plenari la importància de marcar una línia d'austeritat i un criteri de solidaritat en relació amb els sous. Així mateix, va demanar que es potenciï l'àrea de promoció econòmica.

El parer del portaveu d'ICV, Antoni Viñals, és que es tracta d'"una equivocació" el pas fet per CIU. "S'hauria d'haver congelat els sous, tal i com proposàvem", va indicar. En aquest sentit també es va expressar el portaveu del PP, Pere Millàs.

Més representació de l'oposició

El plenari del Cartipàs celebrat ahir va posar de manifest la manca de majoria absoluta de l'actual govern municipal. Els 4 grups de l'oposició van fer una proposta conjunta a l'alcaldia per garantir la presència de tots els grups a l'Hospital, a la Mancomunitat d'Esombraries i a les diferents societats municipals on l'Ajuntament té representació.

Per exemple, en el Patronat de l'Hospital, a més de l'alcalde, hi seran presents un regidor de Progrés, un regidor de CIU i un ciutadà que nomena l'alcalde a proposta del PP. A la Mancomunitat d'Escombraries, a més del regidor de l'equip de govern, hi haurà en representació de l'oposició el regidor d'ERC.

Mostrar formulari de contacte