Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Antoni Martí inaugura la Universitat d'Estiu d'Andorra

Antoni Martí inaugura la Universitat d'Estiu d'Andorra

30/08/2011 12:09

El cap de Govern, Antoni Martí, ha inaugurat aquest dilluns la Universitat d’Estiu d’Andorra, que en aquesta edició porta per títol ‘Temps de crisis: ruptures i perspectives’. En aquest sentit, Martí ha assenyalat que la crisi és “especialment aguda” al Principat, ja que “a totes les crisis mundials a casa nostra hi hem de sumar una crisi pròpia, la que ens obliga a repensar el model de creixement per seguir tenint un país pròsper”.

En les seves paraules, el cap de Govern s'ha compromès a treballar “amb determinació” per tal de fer les reformes que Andorra necessita, “encara que el preu a pagar sigui perdre el càrrec”.

Martí afirma que el Govern treballarà “amb responsabilitat política” per “trobar vies de recuperació i d’innovació”. Concretament, Martí remarca que Andorra ha d’afrontar un canvi de model de creixement, les línies del qual ja estan clarament definides i passen per l’obertura, el rigor i la competitivitat de l’economia i la societat andorranes.

El cap de Govern assenyala que “resistir-se a fer els canvis necessaris és, avui per avui, la pitjor de les actituds al món occidental, als nostres països veïns i també a Andorra”. Així, també ha fet una crida a la Universitat d’Estiu per tal que segueixi sent “permeable al que passa a l’exterior i capaç d’aportar solucions als problemes que tenen lloc més enllà dels seus murs”.

Martí subratlla que l’objectiu és “fer del nostre antic país un model del que hem anomenat homologació diferenciada”, és a dir, “aconseguir que  Andorra jugui en igualtat de condicions en l’escenari internacional tot  mantenint o creant avantatges competitius propis”.

El cap de Govern ha recordat en l'obertura de la Universitat d'Estiu que “molts treballadors han perdut la feina, moltes empreses fa anys que no obtenen beneficis i l’estat de les finances públiques és crític”, de manera que “a la nostra voluntat d’obertura, rigor i competitivitat hi hem de sumar un quart valor: el del sacrifici”. Martí ha indicat, a més, que els sacrificis hauran de ser “col·lectius i equitatius”.

Mostrar formulari de contacte