Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Antoni Martí defensa a la Trobada Empresarial les reformes d'Andorra

Antoni Martí defensa a la Trobada Empresarial les reformes d'Andorra

El cap de Govern considera "un error" que se'ls torni a incloure en llistes de paradisos fiscals i recorda que s'ha avançat en l'homologació tributària. El dirigent del Principat també exposa les passes fetes per superar la crisi de BPA
19/06/2015 09:05

El Cap de Govern d'Andorra, Antoni Martí, ha intervingut en la 26ena edició de la Trobada Empresarial al Pirineu per defensar les reformes que ha desplegat el govern andorrà i que han permès l'homologació en el marc de la norma tributària. Tot i això, Martí ha afegit que Andorra seguirà avançant cap a la transparència i l'homologació fiscal per eliminar qualsevol sospita.

Martí ha recordat que aquest dimecres es coneixia una llista de països de baixa tributació, una llista on figura encara Andorra. Sobre el fet que l'estat espanyol hagi inclòs a Andorra a la llista, Martí creu que es tracta "d'un error de la UE al fer el resum de països que el qualifiquen de baixa tributació". En el transcurs de la seva intervenció, ha explicat que aquest dimecres mateix es coneixia una llista europea de països de baixa tributació; una llista en la qual hi figura el nom d'Andorra, juntament amb altres països com Liechtenstein o Mònaco.

El Cap de Govern ha recordat que aquesta llista europea s'elabora creuant les llistes nacionals dels diferents països membres de la Unió Europea i apareixen a la llista europea aquells que figuren -com a mínim- en 10 de les llistes nacionals. Andorra actualment, segons Martí, figura a 10 llistes, les de Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Estònia, Grècia, Itàlia, Letònia, Lituània, Polònia i Portugal.

L'esforç en les reformes a Andorra s'ha traduït en un increment de les inversions que des del 2012 i fins tancar l'exercici del 2014 ha suposat un inversió acumulada de 175 milions d'euros . Només el 2014, la inversió estrangera es va situar en un valor equivalent a l'1,24% del PIB, un percentatge similar al que es registra en l'economia espanyola i francesa, segons ha explicat el Cap de Govern d'Andorra.

En un missatge similar a l'eslògan de la jornada, Martí ha defensat que després d'aquestes reformes s'ha aconseguit un país ''preparat per créixer''. Un creixement que ha vingut per quedar-se i que es basarà no en fets conjunturals i excepcionals sinó gràcies a la consolidació de les relacions econòmiques ''més intenses'' entre l'economia andorrana i les seves veïnes de França i l'estat espanyol.

Martí ha reconegut davant l'auditori de Sant Domènec que Andorra ha estat present ens els mitjans de comunicació en els últims mesos i ''lamentablement no per circumstàncies agradables'' a partir del comunicat del 10 de març del Departament del Tresor dels Estats Units. Tot i aquesta iniciativa nord-americana, que va coincidir amb un govern en funcions després de les eleccions i el parlament dissolt, les institucions andorranes, afirma, van reaccionar en un temps rècord en redactar una regulació de resolució d'entitats bancàries, en línia amb la normativa europea.

Mostrar formulari de contacte