Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Anul·lada la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà 2020

Anul·lada la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà 2020

L’AUCer, l’Ajuntament de Puigcerdà i la URL descarten celebrar-la enguany per les limitacions causades pel coronavirus. La 22a edició tindrà lloc el juliol de l’any vinent

Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà (Foto: AUCer / arxiu)
Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà (Foto: AUCer / arxiu)
02/06/2020 16:26

La 22a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà no se celebrarà aquest any 2020. L’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer), l’Ajuntament de Puigcerdà i la Universitat Ramon Llull (URL) han acordat anul·lar les dates dels cursos d’enguany, que havien de dur-se a terme del 13 al 17 de juliol, i la nova previsió és que la propera edició serà ja l’any vinent, el juliol de 2021.

L’AUCer, reunida en assemblea extraordinària, ha ratificat la decisió aquest cap de setmana passat. Com en d’altres esdeveniments, el motiu ha estat les dificultats per poder dur a terme l’activitat de manera presencial, en el context actual de restriccions de seguretat per tal de prevenir la propagació del coronavirus. I en la mateixa línia d’altres projectes semblants, s’ha volgut prioritzar la seguretat dels participants.

Al llarg de les darreres setmanes, des de l’inici de la pandèmia, les institucions organitzadores han estudiat diversos escenaris possibles pel que fa a aquesta 21a edició. Entre aquests hi havia la possibilitat de celebrar una versió reduïda de la Universitat d’Estiu, com a programació cultural prèvia  a les Festes del Roser, la festa major de Puigcerdà. També s’ha mantingut el contacte amb el Col·legi de Metges de Barcelona i el Col·legi de Farmacèutics de Girona per saber si era factible fer les tradicionals jornades professionals d’ambdues entitats, integrades des de fa anys al programa formatiu a la Cerdanya i que reuneixen professionals de tot Catalunya. Finalment, però, s’ha decidit que aquest 2020 no hi haurà Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà.

Tot i haver-se vist forçats a prendre aquesta determinació, des de l’organització es manté l’aposta per seguir portant formació, divulgació i cultura de qualitat a la Cerdanya, tant a l’estiu com la resta de l’any, i el desig de recuperar les activitats presencials tan aviat com sigui possible, amb les mesures adients de seguretat i prevenció.

L’AUCer, l’Ajuntament de Puigcerdà i la URL aprofitaran tota la feina ja feta (el programa de cursos ja estava definit) per reprendre el campus pirinenc de la Universitat d’Estiu amb més força l’any 2021. Des de les tres institucions s’ha volgut aprofitar per agrair el suport, la fidelitat i la comprensió d’alumnes, professors, patrocinadors, espònsors , col·laboradors i voluntaris.

Mostrar formulari de contacte