Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovada a la Seu una inversió de 900.000 euros per al 2015

Aprovada a la Seu una inversió de 900.000 euros per al 2015

La modificació de pressupost ha rebut el vistiplau de CiU, ERC i el PP; l'abstenció del PSC-Progrés i el vot en contra d'ICV Entre les inversions destaca la urbanització de la plaça Joan Sansa i la inclusió de cinc projectes triats en els Pressupostos participatius

Ple municipal - Abril 2015
Ple municipal - Abril 2015
21/04/2015 11:50

El ple municipal de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns amb nou vots a favor (CiU, ERC i PP), 6 abstencions (PSC-Progrés) i 1 vot en contra (ICV), la modificació de pressupost per fer efectiva la planificació del conjunt d'inversions previstes a la ciutat per aquest any. En total, es preveu destinar 900.000 euros a millores urbanístiques i d'equipaments.

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, va destacar l'aprovació dels projectes triats per votació popular a través dels Pressupostos participatius, en què finalment s'executarà la vorera entre el riu Segre i el Parc de Bombers (44.087 euros), es col.locaran desfibril.ladors en diversos punts de la capital urgellenca (5.400 euros), es duran a terme les obres d'arranjament de la pista de bàsquet de l'Escola Albert Vives (17.360 euros), s'instal.larà una gàbia trampa per a gats, una gàbia postoperatori per a femelles i material d'esterilització per 90 femelles i 60 mascles de gats de carrer (4.860 euros) i, a més a més, es revisarà els pendents de les baixades dels passos de vianants, amb un import parcial de 28.000 euros.

A part de les inversions triades pel ciutadans, enguany també està previst invertir 400.000 euros en l'adequació de la plaça de Joan Sansa, 70.000 euros en la reurbanització de la urbanització Mallol, 60.000 euros en l'obertura del Portal de Soldevila i 167.000 euros en la pavimentació de carrers. Altres intervencions programades són l'arranjament dels vestidors del pavelló poliesportiu, la millora dels vestidors ubicats sota la grada del camp de futbol, la reposició de la coberta de l'Escola d'Adults, la neteja de la parcel.la de l'antiga ubicació de l'Escola La Valira per a convertir-la en zona esportiva i millores en la pavimentació als carrers de Castellciutat.

Les obres es duran a terme amb el romanent de tresoreria del 2014 i s'han hagut de projectar tenint en compte l'obligatorietat que estableix la LRSAL.

Posicionament dels grups

En relació amb el conjunt d'inversions, el principal grup de l'oposició, el PSC-Progrés, va optar per l'abstenció i es va mostrar crític pel fet que el darrer ple de legislatura tractés un afer tan important com aquest. "El pròxim govern municipal heredarà aquestes decisions", va remarcar el portaveu del grup, Òscar Ordeig. Així mateix, el regidor urgellenc va criticar el to "marcadament electoralista" de les propostes i la realització del procés de Presssupostos participatius, "amb un reglament improvisat i a un mes de les eleccions".

El regidor d'ICV, Antoni Viñals, també es va mostrar disconforme amb el plantejament d'aquest procés de participació, assegurant que "aquestes accions s'haurien d'haver dut a terme des del primer dia, i no pas ara, tan a prop dels comicis municipals". Viñals va oposar-se a la modificació de crèdit també "en coherència amb el posicionament mantingut al llarg de la legislatura envers el Pla Econòmic i Financer".

Contràriament, Miquel Caminal, regidor d'ERC, va expressar un vot positiu a la proposta, reafirmant "els bons resultats que s'han obtingut a l'hora de gestionar les finances municipals". I remarcava: "La situació de l'Ajuntament és bona gràcies a l'esforç que s'ha dut a terme per gestionar bé els diners".

Finalment, el regidor del PP, Pere Millàs, també va votar a favor de les inversions, subratllant la proposta d'incloure l'adequació de les pistes de bàsquet ubicades a l'antic espai de l'Escola La Valira, al carrer de l'Orri. "És un projecte que hem defensat en el plenari i que finalment serà una realitat", va dir.

Comiat de legislatura

El darrer ple de la legislatura 2011-2015 va finalitzar amb el comiat d'alguns dels regidors que amb tota probabilitat no repetiran a les candidatures dels diferents grups polítics representats a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Es van acomiadar, per aquest ordre, Miquel Caminal (ERC), Vicenç Ripoll (Progrés), Lluís Sànchez (Progrés), Lluís Biosca (CiU), Jordi Martin (CiU) i Jordi Pallarés (CiU). També va dir unes paraules el regidor d'ICV, Antoni Viñals; el regidor del PP, Pere Millàs, i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla.

Mostrar formulari de contacte