Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovada l'ampliació de la partida pressupostària destinada al Túnel de Tresponts

Aprovada l'ampliació de la partida pressupostària destinada al Túnel de Tresponts

La proposta, presentada pel grup parlamentari del PSC al Parlament, va obtenir el suport de tots els grups excepte Junts pel Sí, que assegura que el finançament de l'obra està garantit

Congost dels Tresponts
Congost dels Tresponts
16/02/2017 18:55

En el marc del debat del pressupost de la Generalitat per l’any 2017, la comissió d’Economia del Parlament va aprovar recentment l’augment de la partida destinada a la construcció del Túnel de Tresponts, entre Organyà i Montant de Tost. La proposta del diputat del PSC Òscar Ordeig va obtenir el suport de tots els grups parlamentaris excepte del partit majoritari, Junts pel Sí.

Ordeig recorda que també Compromís X La Seu va portar el passat mes de desembre la mateixa proposta al ple municipal perquè fos l'Ajuntament urgellenc el que traslladés la petició a la Generalitat, "però tant el grup municipal de Convergència com el d’ERC van rebutjar la iniciativa en afirmar que la xifra inicial prevista per als treballs (3.568,79 euros) ja es modificarà quan calgui". Pel regidor de Compromís i diputat socialista, les paraules de l'alcalde Albert Batalla "no asseguren l'inici de les obres durant el 2017, ni deixen tranquils els ciutadans que necessiten que es construeixi el túnel".

El regidor de Compromís X La Seu s’ha ofert a la plataforma de veïns que defensa la construcció del Túnel "per continuar col·laborant en allò que sigui necessari, per exemple amb la reclamació d'informació o el seguiment del procés per a l'obra". Així mateix, Ordeig considera una bona notícia l'aprovació de la proposta per ampliar la partida pressupostària, tot i que no confia "que aquest o un altre govern compleixi amb les seves promeses i els treballs comencin enguany, ja que van dir el mateix el 2015 i van mentir".

Compromís del Govern

Pel que fa a la quantitat econòmica pressupostada per a les obres, el Govern assegura que els treballs començaran segons el termini anunciat i s'assegura que els 3.500 euros inclosos formen part d'un tràmit que es coneix com a "cobertura de partida", que garanteix que "quan es licitin les obres, es pugui modificar la partida pressupostària i s'hi incorporin tots els diners necessaris".

El Departament de Territori va treure a licitació el túnel de Tresponts abans de finalitzar el 2016. En una visita a l'Alt Urgell, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va qualificar l'actuació com una “obra de país”, que permetrà “enfortir la cohesió territorial”, un concepte “clau”, va dir, per “millorar la permeabilitat amb l’Alt Pirineu i la seguretat de la carretera C-14”. Rull també va destacar que el compromís adquirit amb el territori s'havia complert, tenint en compte que s'havia anunciat el concurs per abans que acabés l'any.

Mostrar formulari de contacte