Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovat el nou Pla Director Urbanístic d'Aran, que vol crear un model de "vall-ciutat"

Aprovat el nou Pla Director Urbanístic d'Aran, que vol crear un model de "vall-ciutat"

31/07/2009 19:37

La Comissió d’Urbanisme ha aprovat avui inicialment el Pla director urbanístic de la Val d’Aran. Aquest instrument planteja el territori com una "vall-ciutat" i vol garantir el desenvolupament ordenat, econòmicament eficient i ambientalment sostenible.

El PDU es proposa vetllar especialment perquè les actuacions urbanístiques aportin beneficis socials i potenciïn la protecció ambiental i el benestar dels residents a la comarca. Així, precisa els límits dels espais naturals protegits pel Pla territorial de l’Alt Pirineu i Aran, identifica els elements naturals i patrimonials entorn dels nuclis històrics, identifica i delimita les lleres fluvials i els seus marges, i estableix criteris per a desenvolupar les estratègies de desenvolupament urbanístic per part del planejament municipal.

Al nou model també ha ubicat dues noves "àrees d’activitat econòmica" a Les i Bossòst i a Arties. Alhora, es preveu les infraestructures de mobilitat necessàries per a potenciar l’accessibilitat i la connexió de l’Aran amb les comarques veïnes.

El Pla, amb l’horitzó temporal de l’any 2026, és un instrument de coordinació del planejament urbanístic dels nou municipis de la vall que "concreta i precisa, a una escala més detallada, les directrius del Pla territorial de l’Alt Pirineu i Aran". Aquest Pla territorial, en vigor des de setembre de 2006, comprèn, a més de la Val d’Aran, el Pallars Sobirà, la Cerdanya, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell i el Pallars Jussà.

Mostrar formulari de contacte