Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovat el projecte de Conveni d'adhesió d'Andorra al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus

Aprovat el projecte de Conveni d'adhesió d'Andorra al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus

23/06/2011 10:36

El consell de ministres d'Andorra ha donat llum verd al projecte de Conveni d’adhesió de l’Organisme andorrà de Cooperació Transfronterera al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus, així com el projecte d’estatuts del CCPC.

Tot i que la vinculació històrica amb la Comunitat de Treball dels Pirineus es remunta a la mateixa creació de l’organisme, el 15 d’abril de 1983, amb la reconversió de l’organisme en Consorci, el 17 de març del 2005, Andorra va assumir funcions d’observador i no podia participar a l'organisme en no ser un estat signatari del Tractat de Baiona, entre Espanya i Franç, sobre la cooperació transfronterera entre entitats territorials.

El 16 de febrer del 2010, Andorra, Espanya i França van signar el Protocol d’esmena i adhesió. El tractat facultarà Andorra per crear l’Organisme Andorrà de Cooperació Transfronterera, que integrarà el Govern i els comuns. De moment, el Protocol no està en vigor ja que falta la ratificació per part de l’Estat francès.

La Comunitat de Treball dels Pirineus ha estat designada a través del seu Consorci com a autoritat de gestió del programa de suport financer comunitari POCTEFA (Programa operacional de cooperació Territorial Espanya-França- Andorra). POCTEFA està destinat a reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera dels Pirineus, està dotat per al període comprès entre el 2007 i el 2013 amb un total de 168 milions d’euros.

Mostrar formulari de contacte