Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Arrenca el primer curs de l'INEFC Pirineus

Arrenca el primer curs de l'INEFC Pirineus

Un raid d'aventura de 24 hores dóna el tret de sortida als nous estudis universitaris de la Seu d'Urgell. La meitat de la quarantena d'alumnes són noies

Alumnes de la primera promoció de l'INEFC Pirineus
Alumnes de la primera promoció de l'INEFC Pirineus
14/09/2021 14:05

Els 40 alumnes de primer curs de l'INEFC Pirineus han començat les classes aquest dimarts amb un seguit d'actes d'acollida previs a la inauguració oficial dels nous estudis, prevista per aquest dimecres. Cal destacar que gairebé la meitat dels estudiants són noies, una xifra superior a la dels altres dos centres de Catalunya i que fa que, en termes globals, hagi arribat enguany al 30%. A banda de conèixer les aules del Centre Cultural Les Monges de la Seu d'Urgell, on provisionalment faran les classes teòriques fins que es construeixi un nou edifici, s'ha organitzat un raid d'aventura de 24 hores que ha arrencat a les instal·lacions del Parc del Segre i preveu arribar a fer nit al nucli de Bellestar, a Montferrer i Castellbò.

El director de l'INEFC, Edu Inglés, ha resumit la posada en marxa del nou grau universitari de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) com "un moment que hem somiat i ens hem imaginat moltes vegades i  que avui s'ha materialitzat". Així, ha dit que tot plegat s'encara amb "molta il·lusió" i que el moment d'obertura de portes ha estat "emocionant". Cal tenir en compte que, durant el mes de juny, els estudis van rebre un total de 567 sol·licituds per cobrir les 40 places ofertes aquest primer any. D'entre els alumnes que el comencen, una bona part són provinents de diferents punts del Pirineu, tant de Catalunya com l'Aragó i Navarra.

Una de les estudiants navarreses és la Zaida Góngora, que ha explicat que va optar per inscriure's al programa de la Seu d'Urgell en primera opció perquè està especialitzat en esports de muntanya i de riu. D'aquesta manera, ha afegit, pot continuar gaudint d'entorns similars als de casa seva i també aprofitar la proximitat d'Andorra i de les estacions d'esquí. Un altre alumne, Joan López, ha dit que també li agrada la muntanya i que el fet que s'oferissin aquests nous estudis va ser la seva "salvació". El noi, procedent de Vilafranca del Penedès, va començar l'any passat una altra carrera universitària però ha decidit deixar-la perquè no li acabava d'agradar.

Alta demanda

Per la seva banda, el director de l'INEFC s'ha mostrat molt satisfet amb la demanda que ha tingut el nou grau, tot i que ha detallat que des del principi confiava "molt fermament" en el projecte. Sobre el fet que els estudis es duguin a terme a la Seu d'Urgell, creu que "donarà vida al territori" i generarà "noves oportunitats". També ha valorat com una "gran notícia" el fet que prop de la meitat dels alumnes d'aquest primer curs siguin noies, després de l'esforç que s'ha fet per mostrar una manera de fer esport diferent al de caire competitiu i el que segueix criteris "masculinitzats". De fet, des del centre s'ha intentat capgirar la tendència d'anys anteriors, on el percentatge global de noies rondava el 20%.

Pel que fa a l'organització del grau, compta amb diverses assignatures i es busca que la part teòrica i pràctica quedi igualada. Quant a les activitats al medi natural programades, enguany estaran dedicades al piragüisme, l'esquí alpí i l'snowboard. En aquesta primera jornada d'acollida, els alumnes han après a fer anar el campus virtual i els diversos aplicatius i serveis que ofereix la Universitat de Lleida (UdL), on estan adscrits aquests estudis. Posteriorment, en equips de quatre persones s'han dut a terme diferents proves d'orientació a peu, en bicicleta i caiac, entre d'altres.

Mostrar formulari de contacte