Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Artedó acollirà PICURT, la primera Mostra de Curtmetratges de Temàtica Pirinenca

Artedó acollirà PICURT, la primera Mostra de Curtmetratges de Temàtica Pirinenca

La Primera Mostra de Curtmetratges Pirinencs és una iniciativa de l’Associació Cultura i Entorn del Pirineu (CEP), que neix amb la finalitat de fomentar i divulgar la producció pròpia de material audiovisual en base a la identitat de les comarques rurals pirinenques i la cultura del món rural.
Curtmetratges
07/05/2007 19:57

La petita localitat d’Artedó, al municipi d’Alàs i Cerc, a l’Alt Urgell, acollirà el dia 30 de juny la Primera Mostra de Curtmetratges Pirinencs (PICURT), que s’ha presentat avui a l’Ajuntament d’Alàs i Cerc per part de la directora del certamen, Montse Guiu, el responsable de producció, Albert Galindo, acompanyats per l’alcalde del municipi, Bartomeu Majoral.

La Primera Mostra de Curtmetratges Pirinencs és una iniciativa de l’Associació Cultura i Entorn del Pirineu (CEP), que neix amb la finalitat de fomentar i divulgar la producció pròpia de material audiovisual en base a la identitat de les comarques rurals pirinenques i la cultura del món rural.

Segons la directora de la mostra, Montse Guiu, es tracta d’una iniciativa que té com a antecedents la Nit de Cinema sota Cadí, que es va celebrar l’estiu passat a Vilanova de Banat. L’èxit de la proposta va fer pensar als organitzadors en potenciar la iniciativa i organitzar una mostra de material audiovisual propi de professionals de l’àmbit pirinenc a partir del coneixement de la cultura i l’entorn del Pirineu.

El programa de la mostra inclou la projecció de dos curtmetratges i un documental. Pel que fa als curtmetratges de ficció, un és Broke Bike Mountain, del jove director Kiko Ruiz Claverol, i l’altre, La Osa, de Gerard Sinfreu, també nou valor del cinema a Catalunya. El guionista Albert Galindo és el creador del documental, que tracta sobre usos i costums de principis de segle a la comarca de l’Alt Urgell. D’altra banda, la Mostra també comptarà amb un curt etnogràfic realitzat a Cádiz, que ha tingut “molta volada internacional i que enriquirà la mostra”, en paraules d’Albert Galindo.

A més, al voltant del cinema s’hi desenvoluparan un seguit d’activitats culturals i lúdiques com ara una ecocaminada guiada per la falda del Cadí, un tast de productes agroalimentaris pirinencs i un concert de música tradicional pel grup Astorets del Pirineu. D’altra banda, els assistents que ho vulguin podran fer acampada en un indret pròxim al poble.

La Fundació Territori i Paissatge, la Diputació de Lleida, l’Institut Català d’Indústries Culturals, l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, l’Ajuntament d’Alàs i Cerc, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell són les entitats col•laboradores gràcies a les quals és possible celebrar enguany la primera Mostra de Curtmetratges Pirinencs.

Mostrar formulari de contacte