Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aturada l'activitat esportiva amateur i de base al llarg de les properes dues setmanes

Aturada l'activitat esportiva amateur i de base al llarg de les properes dues setmanes

L'SGE anuncia una partida de 10 milions d'euros per compensar el sector. La UFEC veu l'ajut insuficient i impulsa un manifest perquè l'esport sigui reconegut com un servei essencial

Camp Municipal de Futbol Emili Vicente de la Seu d'Urgell
Camp Municipal de Futbol Emili Vicente de la Seu d'Urgell
29/10/2020 18:30

Les noves mesures restrictives anunciades aquest dijous pel Govern català, arran de la reunió del Procicat, comporten l'aturada quasi total de l'activitat esportiva a Catalunya al llarg de les properes dues setmanes, amb l'excepció dels equips professionals i d'alt rendiment.

Per contrarestar l’efecte d’aquestes mesures, el Govern posarà a disposició dels clubs esportius federats una línia de suport de 10 milions d’euros, que s’obrirà en els propers dies per tal de compensar-ne la inactivitat i ajudar-los a cobrir els seus costos fixes. Aquesta convocatòria comptarà amb un sistema de fiscalització a posteriori que facilitarà la seva ràpida tramitació amb l’objectiu que els diners arribin al més ràpid possible als col·lectius afectats.

Un anunci que no ha satisfet els clubs i federacions, que consideren totalment insuficient aquesta línia d'ajuts i consideren que, per a alguns d'ells, aquestes noves limitacions encara més estrictes poden suposar un "cop mortal". El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, ha reivindicat que "els països seriosos, quan tanquen activitats, ajuden als seus", i ha posat d'exemple que Alemanya ha anunciat una partida de 10.000 milions d’€ pels negocis als quals s'obliga a tancar temporalment i una compensació de fins al 75% dels ingressos de l’any anterior. Esteva també ha qüestionat que es facin distincions entre l'esport amateur o de base i el professional.

La UFEC ha fet una crida a adherir-se al manifest amb el qual reclamen que l'activitat esportiva sigui reconeguda com "un servei essencial".

Informació sobre les restriccions

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física ha emès un comunicat en el qual detalla l’afectació al sector esportiu i de l’activitat física:

  • Se suspèn l’obertura al públic de les instal·lacions i els equipaments esportius. Com a excepció, només podran obrir els centres de tecnificació i d’alt rendiment esportiu, tant de titularitat pública com privada, i les instal·lacions i equipaments esportius que hagin d’acollir entrenaments i competició de caire professional, estatal i internacional.
  • S’estableix l’ajornament de totes les competicions esportives previstes de ser realitzades a Catalunya durant el període de vigència d’aquesta resolució, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professional, que s’han de celebrar sense públic.
  • Els esportistes professionals (quan existeix una relació laboral o contractual amb l’entitat esportiva o anàloga), els esportistes que tenen la qualificació d’esportista d’Alt Nivell i d’Alt Rendiment i els assimilats a nivell de l’Estat espanyol es poden desplaçar per anar a exercir la seva activitat i hauran de dur el certificat autoresponsable.
  • Tenen la mateixa consideració que els esportistes descrits en l’apartat anterior aquelles persones encarregades de desenvolupar funcions tècniques o essencials (entrenadors/es) en les sessions d’entrenament, així com les que desenvolupen tasques relatives al funcionament i manteniment de les instal·lacions i equipaments esportius.
  • S'aturen totes les activitats extraescolars de caràcter esportiu fora del centre educatiu. Només es podran realitzar dins les instal·lacions del centre si es manté el grup bombolla.
  • Durant el cap de setmana, i malgrat el confinament municipal decretat, es permet la realització d’activitats esportives individuals a l’aire lliure entre municipis limítrofs.

Mostrar formulari de contacte