Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / AUGEMA adjudica la construcció d'una planta de lixiviats a Montferrer i Castellbò

AUGEMA adjudica la construcció d'una planta de lixiviats a Montferrer i Castellbò

L'import de les obres és de més d'un milió dos-cents cinquanta mil euros Els treballs, que durà a terme la UTE Sufi - Romero Polo, compten amb una subvenció del departament de Medi Ambient i Habitatge

Abocador de Benavarre
Abocador de Benavarre
18/09/2008 17:19

L’assemblea del Consorci Alt Urgell Gestió del Medi Ambient (AUGEMA) ha aprovat aquest matí l’adjudicació de les obres de construcció d’una planta de tractament de lixiviats, que estarà ubicada al dipòsit controlat de residus municipals, a la partida de Benavarre, dins del terme municipal de Montferrer i Castellbò. L’adjudicació s’ha fet a la UTE Sufi – Romero Polo – Mediambiental per un import d’1.250.734,06 euros i comprén també l’explotació de la planta fins al 31 de desembre de l’any 2014. L’obra serà subvencionada pel departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

L’acord del Consorci AUGEMA, que s’ha pres per unanimitat, corrobora la decisió presa per la Mesa de Contractació després d’haver analitzat, al llarg de sis sessions, les dues pliques presentades a concurs.

La planta donarà resposta a la necessitat de tractament dels lixiviats produïts al dipòsit de residus de Benavarre. Els lixiviats són els residus líquids que es generen en un dipòsit controlat com a conseqüència de la infiltració de les aigües de pluja, del contingut d'humitat del residu i, en el cas dels residus biodegradables, del contingut en matèria orgànica.

El president del Consorci AUGEMA i del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha volgut destacar “la importància de l’acord pres, que representa el tret de sortida perquè l’Alt Urgell disposi d’una infraestructura moderna i perfectament preparada per al tractament dels lixiviats” i ha afegit que l’obra “s’emmarca en la voluntat d’ajuntaments, mancomunitats i Consell de consolidar la nostra comarca com una de les capdavanteres en la protecció i la gestió del medi ambient”.

El Consorci AUGEMA l’integren els ajuntaments de l’Alt Urgell, les dues mancomunitats de recollida i tractament de residus que hi ha a la comarca i el mateix Consell Comarcal.

Mostrar formulari de contacte