Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ausàs garanteix les inversions al món local

Ausàs garanteix les inversions al món local

El conseller de Governació i Administracions Públiques afirma que la crisi econòmica no afectarà els ajuts als ajuntaments El polític urgellenc ha assistit aquest dissabte a la inauguració de la llar residència Claror

06/10/2008 10:38

El Conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha assegurat aquest dissabte a la Seu d’Urgell que les inversions que es fan a través del PUOSC al món local queden garantides tot i el moment de “recessió i crisi” que pateix Catalunya. Ausàs va voler tranquil.litzar als petits i mitjans ajuntaments assegurant que es mantindran les actuacions i inversions al món local, en especial les dels petits i mitjans ajuntaments, “perquè són necessàries i perquè ajuden a dinamitzar l'economia a través de l'obra pública”.

El polític català va fer aquestes declaracions dissabte a la Seu d’Urgell durant la inauguració de la llar residència Claror, destinada a disminuïts psíquics. La nova llar residència té dotze places, tot i que, de moment, només se n'ocuparan set. El pis té quatre habitacions dobles i quatre d'individuals. Les places d'aquesta nova llar són suficients per cobrir les necessitats de l'Alt Urgell i, fins i tot, de la Cerdanya.

En aquest sentit, el president de l'Associació Prominusvàlids de l'Alt Urgell, Ramon Graell, ha assenyalat que una de les principals raons per les quals es va tirar endavant aquest projecte va ser el poder tenir un lloc on acollir els nois de la comarca, i evitar així que haguessin de marxar. Els usuaris de la llar residència són nois autònoms i estaran sota la supervisió d'una monitora.

El primer projecte de construcció de la llar residència que es va presentar tenia un pressupost de 300.000 euros, la meitat finançats per la Generalitat. Posteriorment, però, el Govern va ampliar la dotació a 200.000 euros. De tota manera, el pressupost inicial també es va anar incrementant amb diverses modificacions de les obres fins arribar als 400.000 euros. Els 200.000 euros restants han estat aportats per diverses contribucions personals així com pels fons de l'Associació. En aquest sentit, Graell ha destacat la implicació de la gent de la comarca que veu el Taller Claror “com una cosa seva” i això ha contribuït a fer que la gent hagi aportat diners en funció de les seves possibilitats. RàdioSeu ha aportat aquest mes de setembre 440 euros al projecte, recaptats a través de les trucades dels oients al programa "Carretera i Manta"

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va inaugurar dissabte la residència acompanyat pel director dels serveis territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania a Lleida, Carles Vega, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla i del president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro.

  • Inauguració de la llar residència Claror
    Inauguració de la llar residència Claror
  • Inauguració Residència Claror
    Inauguració Residència Claror

Mostrar formulari de contacte