Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ausàs inaugura la remodelació del carrer de sota Muralla de Bellver

Ausàs inaugura la remodelació del carrer de sota Muralla de Bellver

L'obra ha comptat amb un pressupost total de 119.840 euros El conseller de Governació afirma a la Cerdanya que els Consells Comarcals perdran pes polític amb la llei de vegueries
Jordi Ausàs - Bellver
22/01/2010 13:48

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha inaugurat aquest divendres la remodelació del carrer sota Muralla de Bellver de Cerdanya. Ausàs ha estat acompanyat per l’alcalde de la localitat, Xavier Porta, i el coordinador territorial de Governació a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Ardanuy.

Les obres de reforma del carrer sota Muralla de Bellver han estat finançades pel Departament de Governació i Administracions Públiques amb 113.506 euros, d’un pressupost total de 119.480 euros, a través del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC).

L’actuació ha consistit en la construcció de diversos murs de contenció al carrer de sota Muralla i al carrer de Jaume II, que han permès pavimentar, enjardinar i guanyar places de pàrquing just al costat de la zona comercial de Bellver de Cerdanya.

Després de la inauguració, el conseller Jordi Ausàs ha assistit a la presentació de les obres de reforma de la zona de la plaça del Portal, que també estan finançades pel Departament de Governació. Concretament, està previst remodelar les voreres i adequar l’espai dels carrers d’aquesta zona comercial.

Aquesta actuació a la zona del Portal complementa la remodelació del carrer de sota Muralla amb l’objectiu de potenciar el centre de Bellver com a pol d’atracció comercial.

El paper dels Consells Comarcals a la Vegueria de l'Alt Pirineu i Aran

D'altra banda, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha afirmat avui a Bellver que els Consells Comarcals perdran "pes polític" amb l'aplicació de la llei de vegueries i passaran a ser un òrgan de "gestió de serveis". En relació amb la supressió de càrrecs que va apuntar ahir el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, el conseller ha afirmat que "s'ha d'estudiar i arribar a un consens amb els ens municipals".

Ausàs ha explicat que els Consells Comarcals seran una mancomunació de serveis formada pel consell d'alcaldes i que, per tant, el que va fer Gilabert va ser sumar tots els càrrecs que formen aquest ens a Catalunya i proposar que s'eliminessin. I ha afegit: "Té la seva lògica, tot i que s'ha d'estudiar i treballar en el marc de la llei dels governs locals".

Ausàs ha manifestat també, segons informa l'ACN, que als Consells Comarcals "no hi anirà l'oposició a fer política partidària de confrontació, sinó que hi aniran els governs dels municipis". "La llei de governs locals preveu que l'òrgan de gestió dels Consells serà el consell d'alcaldes", ha puntualitzat.

Mostrar formulari de contacte