Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ausàs inaugura les obres d'urbanització de la plaça de l'Església d'Organyà

Ausàs inaugura les obres d'urbanització de la plaça de l'Església d'Organyà

També ha visitat aquest dissabte el nou Punt TIC i el nucli antic de la població El conseller de Governació ha recordat l'aposta del Govern "pels municipis petits i mitjans"

Grup d'Amics de Montellà - Xerrada
Grup d'Amics de Montellà - Xerrada
29/08/2009 18:05

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha inaugurat aquest dissabte les obres d’urbanització de la plaça de l’Església i un nou Punt TIC a Organyà. El conseller ha estat acompanyat de l’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol, i el coordinador territorial de Governació a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Ardanuy.

La plaça ha estat finançada amb 198.550 euros provinents del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), el que representa un 95% del pressupost total, que ascendia a 209.000 euros.

Durant la inauguració, el conseller Jordi Ausàs ha destacat l’aposta important que el Govern fa pels municipis petits i mitjans a través de diversos programes d’actuació, amb l’objectiu de "vertebrar el territori i cohesionar socialment el país". Segons Ausàs, "així ho demostren les 680 actuacions programades per al Pirineu en el període 2008-2012 i que sumen una inversió total de prop de 70 milions d'euros". D'aquestes actuacions, unes 180 són a l'Alt Urgell i rebran una subvenció de prop de 17 milions d'euros.

El conseller ha efectuat el tall de cinta inaugural i, a continuació, l’arquitecte encarregat del projecte, Ricard Lobo, ha explicat als assistents els detalls de l’obra, que ha consistit en la renovació dels paviments de la plaça per tal de recuperar la qualitat i la imatge d’aquest espai urbà.

Inauguració d’un nou Punt TIC


Prèviament, el conseller Jordi Ausàs ha inaugurat el nou Punt TIC d’Organyà, situat a l’oficina de turisme de la població. La creació d’aquest equipament s’ha fet en el marc d’una convocatòria d’ajuts destinada als ajuntaments, dotada globalment amb 215.000 euros, per la creació de 35 nous Punt TIC. Està impulsada per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques. La línia d’ajuts, un cop concedida, proporciona el material tecnològic necessari per la instal·lació del Punt TIC. En el cas d’Organyà s’han aportat cinc ordinadors.

La xarxa dels Punt TIC a les comarques pirinenques està formada per una vintena d’espais des d’on es garanteix l’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació per evitar la fractura digital.

Durant la jornada, el conseller Jordi Ausàs també ha realitzat una visita al nucli antic d’Organyà i a les obres que s’estan duent a terme a l’església de Santa Maria del municipi.

Mostrar formulari de contacte