Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Avancen els preparatius per a la beatificació de la mare Anna Maria Janer

Avancen els preparatius per a la beatificació de la mare Anna Maria Janer

La Seu acollirà els actes centrals el dissabte 8 d'octubre L'esdeveniment religiós comptarà amb una carpa preparada per a unes 3.000 persones

Anna Maria Janer
Anna Maria Janer
22/09/2011 11:40

La Seu es prepara per a la jornada de beatificació de la mare Anna Maria Janer, fundadora de l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell. Els actes centrals es duran a terme el dissabte 8 d'octubre, tot i que el dia abans es rebrà bona part dels pelegrins que presenciaran aquest esdeveniment religiós.

La cerimònia de beatificació tindrà lloc a la Catedral de Santa Maria (11.00 hores). Tanmateix, per a l'acollida també es disposarà d'una gran carpa preparada per a unes 3.000 persones. Es preveu que sigui un acte multitudinari, presidit pel Cardenal Angelo Amato, secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, acompanyat per l'arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, i amb presència de les autoritats de la Seu d'Urgell i del Principat d'Andorra.

A les dues del migdia hi haurà un dinar de germanor, seguit d'un musical (17.00 hores). Pel que fa al dia abans, es donarà la benvinguda als pelegrins a les 16.00 hores. També s'ha programat un festival (19.00 hores), un sopar popular (21.00 hores) i una vetlla de pregària (22.00 hores).

Els interessats a participar en la beatificació poden inscriure's adreçant-se a la comunitat del Sant Hospital, a la tercera planta.

Anna Maria Janer

Anna Maria Janer Anglarill va néixer el 18 de desembre de 1800 a Cervera (bisbat de Solsona) i va morir l'11 de gener de 1885 a Talarn (bisbat d'Urgell). El 1859 va fundar l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell a La Seu d'Urgell (bisbat d'Urgell). Les seves restes mortals descansen a la capella de la Residència Sagrada Família de la Seu d'Urgell des de 1961.

El seu procés de beatificació va començar el novembre de 1951. Fa poc més d'un any, el 3 de juliol de 2009, el Papa Benet XVI en va donar el vistiplau.

Mostrar formulari de contacte