Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Avís per possibilitat de pluja intensa a l'Alt Pirineu i el Prepirineu

Avís per possibilitat de pluja intensa a l'Alt Pirineu i el Prepirineu

Les comarques amb més risc avui dimarts a la tarda són el Solsonès i el Berguedà, però també hi pot haver episodis violents a l'Alt Urgell i la Cerdanya, entre d'altres.

Avís per pluja intensa a l'Alt Pirineu, el Prepirineu i la Catalunya interior
Avís per pluja intensa a l'Alt Pirineu, el Prepirineu i la Catalunya interior
09/08/2022 12:00

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla InunCat per la previsió de pluja intensa aquest dimarts a la tarda, a tota l'àrea de l'Alt Pirineu i el Prepirineu, a més de la Catalunya interior i la plana de Lleida.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les pluges poden superar els 20 l/m2 en només 30 minuts. Les comarques amb més risc de tempesta sobtada són el Solsonès i el Berguedà. Tot i això, l'avís també abasta totes les comarques a l'entorn d'aquesta zona, com són l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, Osona, el Bages, el Solsonès i l'Anoia, a més del Pallars Sobirà, el Jussà, l'Alta Ribagorça i quasi tota la regió de Ponent. En canvi, no hi està inclosa la Val d'Aran.

Davant d'aquesta previsió, Protecció Civil demana a la ciutadania extremar les precaucions en aquestes comarques pel que fa als desplaçaments i a les activitats a l'aire lliure. D'acord amb la informació rebuda del Meteocat, aquesta tarda i fins al vespre, es preveuen xàfecs que poden anar acompanyats de tempesta i, localment, de pedra i cops forts de vent.

Protecció Civil recorda que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts soterranis inundables. En aquestes situacions també es recomana no creuar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen intensitats i acumulacions més importants.

Mostrar formulari de contacte