Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Èxit del curs sobre formatges del Pirineu a Puigcerdà

Èxit del curs sobre formatges del Pirineu a Puigcerdà

La sessió formativa va reunir els elaboradors Salvador Maura, Toni Chueca, Albert Pons i Pere Pujol

10/02/2012 09:32

L’aposta pel món dels formatges ha donat com a resultat un excel·lent inici de les activitats 2012 de l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer). Dissabte passat, dia 4, l’Hotel del Prado, va acollir el curs amb quatre dels millors elaboradors del Pirineu i amb una sala plena de gom a gom, després d’haver-se esgotat les places en un temps rècord i amb llista d’espera.

Els alumnes van poder conèixer alguns dels formatges més representatius i reconeguts del Pirineu català de la mà dels seus creadors. Salvador Maura (Adrall), Toni Chueca (Borredà), Albert Pons (Meranges) i Pere Pujol (Ger) van posar sobre la taula un variat de luxe que incloïa formatges premiats en diversos concursos, des del millor formatge català fins a finalistes en els World Cheese Awards, i fins i tot una primícia que encara no ha sortit al mercat. Tots ells maridats amb una interessant aposta de vins, de la mà de l’enòleg local Toni Cot.

Els mestres formatgers van començar per explicar el vessant més tècnic de la creació dels seus productes; van prosseguir per repassar la història dels formatges pirinencs en general i els seus testimonis en particular, fins arribar a la situació actual, on l’oferta del Pirineu creix a bon ritme i respon a un públic adepte i exigent. Però el camí no ha estat fàcil, ja que la competència amb els formatges francesos i els de gran consum és ferotge. L’artesania, la qualitat, i el control sobre tot el procés de producció els atorga un valor afegit que el mercat sap apreciar.

Toni Cot va regalar una vegada més una lliçó magistral d’enologia, amb un assortit de vins, que combinats amb el formatge adequat, van produir, amb paraules textuals, “un festival organolèptic”.

Mostrar formulari de contacte