Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Balanç positiu del Dia Internacional dels Museus als equipaments de l'Alt Pirineu i Aran

Balanç positiu del Dia Internacional dels Museus als equipaments de l'Alt Pirineu i Aran

Entre d'altres activitats, a la Dinosfera de Coll de Nargó s'hi ha organitzat una conferència i una mostra sobre tortugues fòssils, mentre que al Museu Catedral de la Seu d'Urgell s'hi ha fet una visita guiada

Visita guiada als claustres de la catedral de la Seu pel DIM (Foto: Museu Catedral La Seu d'Urgell)
Visita guiada als claustres de la catedral de la Seu pel DIM (Foto: Museu Catedral La Seu d'Urgell)
22/05/2024 10:09

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida ha fet una valoració positiva del Dia Internacional dels Museus, celebrat dissabte passat, en què els seus membres han organitzat una trentena d’activitats gratuïtes i una jornada de portes obertes.

Pel que fa a equipaments de l'Alt Pirineu i Aran, per exemple, a la Dinosfera de Coll de Nargó va tenir lloc la primera de les tres conferències sobre recerca paleontològica que ha organitzat el Museu de la Conca Dellà, concretament sobre tortugues marines fòssils, i també s’ha presentat la reconstrucció en vida de Leviathanochelys, la tortuga fòssil gegant més gran d’Europa. També a l'Alt Urgell, el Museu Catedral de la Seu d'Urgell va organitzar una visita guiada al conjunt catedralici tot coincidint amb la recent presentació del seu nou logotip i el nou portal web.

Al Pallars Jussà, el Museu Hidroelèctric de Capdella va acollir una conferència de l'artista italià Marco Noris, que ha fet un recorregut pels seus projectes artístics parlant del seu mètode de treball i de com el fet de caminar intervé en la seva pràctica. De la seva banda, el Musèu dera Val d’Aran organitzava l’activitat ‘Mòla de Salardú. Eth brotoar dera tèrra’, sobre com el cicle de la vida acaba a les nostres taules. Al mateix equipament aranès es va fer la visita ‘Dètz peades pera nòsta tèrra’ per commemorar els 40 anys del centre. D'altra banda, el grup d’arrel folk La Breiche, que tracta temàtica mitològica i bruixesca, va actuar a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

Des de la xarxa de museus celebren que "un any més, el públic ha pogut gaudir d’una gran varietat de propostes gratuïtes per a tots els públics, i els museus han experimentat una alta participació en les activitats organitzades, moltes de les quals han exhaurit totes les places". 

Mostrar formulari de contacte