Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Baltasar confia que no es repeteixi el vessament de bidons tòxics de la duana

Baltasar confia que no es repeteixi el vessament de bidons tòxics de la duana

El conseller insta el Govern d'Andorra a millorar la prevenció per incidents com la riuada de l'1 d'agost El responsable de Medi Ambient nega que es torni a preparar un transvasament del Segre cap a Barcelona

Inauguració punt informació Castellbò
Inauguració punt informació Castellbò
28/08/2008 16:52

Durant la visita d'aquest dijous a Castellbò, el conseller de Medi Ambient del Govern català, Francesc Baltasar, ha instat el Govern d'Andorra treballar per tal que no es repeteixin incidents com el vessament de més de 500 bidons de colorant tòxic al riu Valira.

El titular català de Medi Ambient ha valorat “molt positivament” la col.laboració que hi ha hagut entre la Generalitat i el Govern d’Andorra en la gestió de l’abocament al començament d’aquest mes. Per Baltasar, “es va actuar amb rapidesa i Catalunya es va implicar diligentment en un problema que s’ha de tenir en compte que afectava un altre país però suposava un risc sobre el medi natural i fluvial propi”.

Tot i això, Baltasar creu que Andorra “ha assumit el dèficit en la seva capacitat de previsió i d’actuació, i és per això que ha demanat disculpes”. El conseller conclou aquest és “un tema tancat”, però que el Govern andorrà haurà de prendre mesures per evitar un altre cas semblant.

Justament pel que fa als rius, i a la polèmica dels darrers mesos pel possible transvasament del Segre, Francesc Baltasar ha assegurat avui a l’Alt Urgell que la política de gestió de la Generalitat “no va per transvassaments ni per grans operacions sinó per aprofitar els recursos existents”. Baltasar ha rectificat així les declaracions del director de planificació de l’Agència Catalana de l’Aigua, Gabriel Borràs, que la setmana passada encara va insistir novament en la intenció del Govern de transvasar aigua del Segre cap a Barcelona.

El titular de Medi Ambient ha afirmat que la política estructural actual del Govern català “està basada en quatre elements: primer, l’estalvi; segon, la reutilització; tercer, la dessalinització; i en quart lloc, aprofitar els recursos que hi ha a l’entorn més immediat”. Baltasar ha volgut fer una lectura positiva de la crisi de l’aigua: “Estem molt satisfets que s’hagi resolt la situació i convençuts que, fins i tot havent superat una sequera que ha sigut la més important en seixanta anys, si ara n’hi hagués una de semblant ja no produïria els mateixos efectes que aquesta”.

Mostrar formulari de contacte