Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Baqueira Beret clou la millor temporada de la seva història en afluència, amb més d'un milió d'esquiadors

Baqueira Beret clou la millor temporada de la seva història en afluència, amb més d'un milió d'esquiadors

L'estació aranesa confirma la seva tendència a l'alça des de la fi de la pandèmia, atès que els tres darrers anys són els que ha rebut més visitants. El domini esquiable ha obert 135 dies, durant els quals ha rebut 25 nevades

Baqueira Beret, aquest hivern (Foto: Baqueira Beret / arxiu)
Baqueira Beret, aquest hivern (Foto: Baqueira Beret / arxiu)
09/04/2024 20:35

Baqueira Beret ha tancat la temporada 2023-2024 amb un registre final d'1.055.180 esquiadors, que es converteix en la millor xifra des de l'obertura de l'estació, l'any 1964 (ara fa just 60 anys). Així doncs, i malgrat que l'hivern ha estat irregular pel que fa a la neu, això no s'ha notat en l'afluència, sinó tot al contrari.

El dia amb més afluència a pistes va ser el 30 de desembre, amb 18.000 esquiadors, i la mitjana al llarg de l'hivern ha vorejat els 8.000 aficionats per dia. Segons els responsables de l'estació, les dades confirmen una "bona temporada" tot i la difícil meteorologia d'aquest hivern. El complex ha estat obert 135 dies -quatre mesos i mig- i només ha tancat algun remuntador o zona concreta per fort vent algun dia, de manera puntual.

De fet, aquest resultat reflecteix la línia ascendent de l'estació de les valls d'Aran i Àneu, que després de la pandèmia ha registrat les tres millors temporades de la seva història pel que fa a presència d'aficionats. La campanya 2021-2022, després de dos anys de fortes restriccions sanitàries i de mobilitat, van passar pel complex 1.033.453 esquiadors: I la 2022-2023, 990.032. Des de la direcció conclouen que el nou repunt d'enguany reforça la idea que les activitats de turisme a l'aire lliure "han augmentat el nombre d'aficionats des del confinament del 2020" i que, en contra del que s'ha intentat difondre a les xarxes socials des d'alguns sectors, "els esports d'hivern tenen bona salut".

Baqueira Beret ha registrat 96 jornades de dies assolellats o parcialment ennuvolats. Pel que fa a dies de nevades, se n'han comptabilitzat 25 amb l'estació en funcionament i un total de 36 dies des de l'octubre.

Durant la temporada, l'estació ha acollit 39 competicions esportives i 11 esdeveniments culturals o de lleure. Entre els esdeveniments esportius ha destacat novament la Marxa Beret, superant els 700 participants.

Obertura de remuntadors a l'estiu

Baqueira Beret tornarà a obrir les portes al juliol, tot coincidint amb la celebració de l'esdeveniment de trail running Val d'Aran by UTMB. S'engegaran els serveis d'activitats d'estiu, inclosos els remuntadors de Bosc a Baqueira i Clot der Os a Beret, amb accés a senders per a BTT i excursionistes.

Mostrar formulari de contacte