Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Batalla reclama una millora del finançament local

Batalla reclama una millora del finançament local

L’alcalde de la Seu assistirà aquest dimecres a un acte conjunt de la FMC i l’ACM Els ajuntaments sol.liciten més capacitat d’endeutament per fer front a la crisi econòmica
Batalla - Fierro - Pressupostos
09/09/2008 12:06

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, assistirà aquest dimecres, dia 10 de setembre, a un acte conjunt de la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis per reclamar a les administracions catalana i espanyola un millor finançament local. Batalla ha destacat que és important que la Seu sigui present en l’acte reivindicatiu “per tal de deixar constància de les dificultats financeres que tenen els consistoris i intentar millorar-les en el marc de la negociació econòmica actual amb el govern espanyol”. “Les entitats locals estem molt mal finançades si ens remetem a les competències que ens pertoquen i a l’augment progressiu de responsabilitats que se’ns atorguen”, indica.

Les dues associacions municipalistes catalanes han sol.licitat recentment més capacitat d'endeutament per fer front a la crisi econòmica. La proposta d'aquestes entitats, que agrupen la pràctica totalitat d'ajuntaments catalans, passaria perquè es permeti un endeutament superior al 110% del pressupost d'ingressos corrents, que és el límit actual.

La petició es justifica perquè els ajuntaments disposen cada vegada de menys ingressos, en gran part a causa del descens de l'activitat en el sector de la construcció. Aquesta mesura seria provisional fins que s'aprovés un nou model de finançament dels ens locals.

Mostrar formulari de contacte