Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Centre pioner a Bellver de Cerdanya dedicat al repòs i la rehabilitació de cavalls de competició

Centre pioner a Bellver de Cerdanya dedicat al repòs i la rehabilitació de cavalls de competició

La posada en marxa de l'equipament, de titularitat privada, està prevista per a la tardor i suposa una inversió de 300.000 euros
La responsable del centre de rehabilitació de cavalls Equí Salut, Olga Ferrer, mostrant una imatge del projecte a la finca de Bellver de Cerdanya (Foto: ACN)
27/01/2021 09:45

Bellver de Cerdanya acollirà a partir de la pròxima tardor un equipament dedicat al repòs i la rehabilitació de cavalls de competició que estiguin lesionats o pateixin alguna malaltia. Aquest tipus de centre és pioner a la zona, ja que ofereix serveis específics diferents dels de les hípiques convencionals.

L'estada dels equins serà d'uns tres o quatre mesos, període en el qual podran descansar, alliberar l'estrès causat de les competicions en què hagin participat o recuperar-se d'una lesió, entre d'altres. La impulsora d'aquesta iniciativa de caràcter privat, Olga Ferrer, està acabant de buscar el finançament necessari per tirar-la endavant. El projecte suposa una inversió de poc més de 300.000 euros.

El centre, anomenat Equí Salut, es troba en una finca de prop de 30.000 metres quadrats ubicada entre el nucli de Pi i el cap del municipi, Bellver de Cerdanya. La idea és que aquest punt serveixi tant per descansar com per caminar i fer exercicis al riu per activar la circulació, entre d'altres. A més, durant la seva estada, els cavalls s'alimentaran d'herba, ja que la que hi ha en aquesta zona és bona per a ells per l'elevada concentració de minerals que té. Ferrer ha explicat a l'ACN que el clima sec de Bellver també és òptim per a ells, ja que tot i que faci fred no han de patir per la humitat.

Capacitat per a una vintena de cavalls

La idea és que a l'equipament hi hagi, com a màxim, una vintena de cavalls. Els animals passaran la nit dins unes quadres de fusta, probablement amb una manta a sobre quan les temperatures siguin baixes. L'objectiu és que sempre respirin aire lliure, motiu pel qual no s'escalfarà aquest espai. La responsable del centre ha destacat la importància que té el temps d'aturada pels equins, sobretot després de competir en proves com ara curses de resistència, i ha assegurat que "cal tractar-los com als esportistes d'elit".

Mostrar formulari de contacte