Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bon balanç del primer any de funcionament del Consell Municipal d'Infants de la Seu

Bon balanç del primer any de funcionament del Consell Municipal d'Infants de la Seu

L'última sessió del curs aprova les propostes d'activitats infantils per a la Festa Major L'Ajuntament ha agraït als alumnes participants la seva aportació al nou òrgan de debat
Consell Municipal d'Infants 2015
17/04/2015 18:05

Aquest matí ha tingut lloc a la sala de plens de l'Ajuntament urgellenc la sessió plenària de final de curs del Consell Municipal d'Infants (CMI) de la Seu d'Urgell on els setze membres d'aquest òrgan de representació han acordat diverses actuacions per dur a terme. També han fet balanç de les accions que han treballat durant aquest primer any de funcionament. El ple ha estat presidit per l'alcalde la ciutat, Albert Batalla, i la regidora d'Infància de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes.

Els alumnes que conformen aquest consell han rebut l'agraïment de l'alcalde per la seva participació activa en aquest òrgan: Batalla també ha remarcat davant dels infants que el “Consell Municipal s'ha convertit amb una bona i nova eina d'aprenentatge, per dialogar, respectar i saber prendre decisions entre tots i pel bé del conjunt de la societat". Aquest coneixement, hi afegeix, "us servirà per a tota la vida”.

Meritxell Planes, ha agraït la feina feta dels alumnes i mestres. “Ha estat un curs molt profitós, on el debat, la crítica constructiva i les propostes han estat en tot moment molt enriquidors per a tots”. Planes ha abundat que “aquests petits granets de sorra que es van posant ajuden a fer créixer encara més la Seu”.

Acords de la sessió plenària

El consell ha aprovat les activitats més votades pels alumnes de les escoles de la Seu i Castellciutat per poder incloure-les al programa de Festa Major d'enguany. Són, concretament, una gimcana, karaoke infantil, discomòbil i espectacle de màgia.

Respecte a la ubicació del futur Parc del Patufet, hi ha hagut un empat en la votació per decidir en quin parc de la ciutat s'ha d'ubicar aquest nou equipament lúdic pels més petits. Per això, la decisió final la prendrà l'Ajuntament, tot valorant l'interessant debat que hi ha hagut.

El ple del CMI també ha aprovat per unanimitat la proposta d'enquesta sobre civisme i convivència que els mateixos alumnes realitzaran als ciutadans de la Seu. Es durà a terme durant el curs vinent a la plaça que cada centre escolar té apradrinada i a l'entorn del mateix centre educatiu.

Informacions diverses

La regidora d'Infància ha repassat el conjunt de les diverses actuacions que ha dut a terme al llarg d'aquest curs el CMI. Hi destaca la participació dels alumnes en la darrera acció de la campanya de civisme protagonitzada per una defecació gegant de gos per conscienciar als alumnes de la Seu, però també a tots els urgellencs, que cal recollir els excrements de les mascotes de la via pública.

També s'ha remarcat el fet d'haver aconseguit establir el 'dia de l'espectador infantil' a Cinemes Guiu. Aquesta jornada se celebra cada divendres a la tarda per un preu de 4 euros.

Mostrar formulari de contacte