Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bon balanç de la recollida selectiva porta a porta al Pallars Sobirà

Bon balanç de la recollida selectiva porta a porta al Pallars Sobirà

El nou sistema ha permès reciclar un 80 per cent dels residus que es generen

11/08/2015 17:55

Seguint amb la campanya de sensibilització de la recollida selectiva porta a porta, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha fet arribar una carta a tots els veïns de la comarca en la qual se'ls explica els resultats positius d'aquesta iniciativa.

Segons indica la missiva, abans del canvi de sistema es recollia selectivament el 30 per cent dels residus generats i se'n portava el 70 per cent a l'abocador de Fígols (Tremp). Amb el nou model s'ha aconseguit assolir un 80 per cent de reciclatge i traslladar a l'abocador el 20 per cent restant. La recollida de la matèria orgànica ha passat del 3 al 37 per cent, i la d'envasos s'ha multiplicat quasi per 4, passant del 3 al 15 per cent.

Amb els nuclis del Pallars, ja són 124 els municipis de Catalunya que realitzen el porta a porta, obtenint els majors índexs de recollida selectiva de tot el país. En l'escrit, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà anima tots els segons residents a adaptar-se al nou sistema i els recorda que en cas d'emergència puntual poden anar a dipositar els residus ben separats a una de les dues deixalleries comarcals, ubicades a Sort o Esterri d'Àneu.

La nota discordant del balanç és que no s'ha aconseguit tenir els carrers més nets i endreçats, ja que molts establiments turístics, com ara bars o restaurants, han optat per deixar els contenidors al carrer i no pas dins dels recintes. Aquest punt negatiu fa que es continuïn veient nuclis de contenidors als carrers.

Mostrar formulari de contacte