Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bon balanç turístic de l'estiu al Pirineu, amb un nou rècord de visitants

Bon balanç turístic de l'estiu al Pirineu, amb un nou rècord de visitants

El Patronat de Turisme de la Diputació xifra en 645.000 el nombre de visites, que han deixat 1.750.000 pernoctacions. L'objectiu del sector és augmentar els dies d'estada al territori

La Seu d'Urgell
La Seu d'Urgell
02/10/2019 11:59

El Pirineu ha tancat la temporada d'estiu per setè any consecutiu amb un rècord històric respecte al nombre de viatges i s'ha mantingut el mateix nombre de pernoctacions que l'estiu de l'any passat, considerat com el millor des que es recopilen dades.

Segons el balanç presentat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, la demarcació ha registrat un 5% més de viatgers, que de mitjana han fet, tanmateix, estades més curtes que l'any passat. Això, en dades, es tradueix en el fet que han visitat el territori uns 645.000 turistes, que han fet al voltant d'1.750.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències. El sector dels esports d'aventura i turisme actiu ha tancat la campanya amb una previsió d'increment d'entre el 3 i el 5% de serveis contractats.

L'augment de l'ocupació turística ha estat d'un 5% respecte al nombre de viatgers, mentre que les pernoctacions experimenten un lleuger descens (0,5%) respecte de l'estiu de 2018. La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha valorat de manera molt positiva els resultats i ha manifestat la necessitat de continuar treballant per augmentar l'arribada de turistes, tant a nivell nacional (la resta de Catalunya segueix representant la majoria de visitants) com internacional. Pujol ha subratllat que cal generar "iniciatives destinades a allargar més l'estada".

Els hotels lideren el creixement

Malgrat que els resultats ofereixen en el seu conjunt un balanç positiu, des del Patronat se subratlla que el sector de l'hoteleria és el que manté per segon any consecutiu un creixement més important. Nogensmenys, els hotels i els càmpings representen el gruix principal de l'oferta, amb 19.762 i 22.581 places respectivament. De la seva banda, el turisme rural ofereix enguany 4.791 places; i els apartaments turístics, 674.

El sector turístic a Ponent i el Pirineu manté des de l'any 2013 una tendència de creixement positiu. L'any 2018 va tancar amb un rècord històric respecte al nombre de viatgers i de pernoctacions, amb un creixement del 9,27% per sobre de l'any anterior. El 2017 va tancar amb un increment d'un 6,4%. El 2016 va cloure amb un augment del 12% més de turistes i de pernoctacions que l'estiu de 2015, i aquest darrer, al seu torn, va ser millor que el 2014 amb un 4,37% més.

Més turistes estrangers

També el turisme estranger continua marcant enguany un creixement: 10,2% més de viatgers i 6,4% més de pernoctacions respecte del 2018. Actualment els visitants de fora de l'Estat ja representen quasi un de cada cinc turistes (18%) i el 16% de les pernoctacions d'estiu. I de gener a agost han augmentat un 2,27% si es compara amb el mateix període de l'any passat.

Mostrar formulari de contacte